255 DE VERTICALE ENERGIELIJN

De verticale energielijn - de verbinding tussen Boven en Beneden creëert een Gouden Mandorla.
De verticale energielijn - de verbinding tussen Boven en Beneden creëert een Gouden Mandorla.

EEN GOUDEN MANDORLA

Thea-Warrior

 

Op de Oude Aardewerkmarkt fotografeer ik de zuidzijde van de Kathedraal. Aan deze kant zijn de bouwschuttingen en steigers verdwenen. Het reliëf 'Het Heilige Jeruzalem' op de sluitsteen van het eerste archivolt van de Porte du Capitole staat vol in het licht. Er hangt een verstilde sfeer op de markt. Nauwelijks zitten we op de gemakkelijke terrasstoelen of de regen plenst hevig op de parasols.

 

Aan de neus van de Heilige Lucas in de beeldengroep 'De Heilige Lucas schildert de Madonna' hangt al gauw een druppel. Ik pieker wat, immers wat houdt 'Het Heilige Jeruzalem' eigenlijk in? De Hemelse Lichtstad komt voor in de Openbaring van Johannes, dit moet ik thuis echt nazoeken... ik word onrustig als de Apocalyps om de hoek komt kijken; dan is het net of heden ten dage de hele mensheid (mijzelf incluis) in de eindtijd leeft. 

Uitgerust en gelaafd, gaan we na een goed uur de Kathedraal weer in. Het is er heel stil: op enkele vrijwilligers na lijkt er niemand te zijn. 

 

De verticale energielijn bestaat, al kan ik naast de scheidingswand de energie van de lijn nauwelijks ervaren. Aangezien het vast beter gaat als ik me erop afstem, besluit ik zo dicht mogelijk bij de kruising van de vier energielijnen te gaan staan. Het is zeker niet het krachtigste punt, maar op deze plek tussen de bisschopszetel en de grijze scheidingswand liggen de vier lijnen zeker over elkaar heen. 

 

Doornik- Onze-Lieve-Vrouwekathedraal - De verticale energielijn in het noordertransept: ter hoogte van de zuil westelijk van het midden en net na de vieringspeilers.
Doornik- Onze-Lieve-Vrouwekathedraal - De verticale energielijn in het noordertransept: ter hoogte van de zuil westelijk van het midden en net na de vieringspeilers.

Keurig met het mondkapje voor sluit ik mijn ogen en lijn mezelf uit: maak eerst vanuit mijn stuit een Verbinding naar beneden met Moeder Aarde en daarna naar boven met Vader Hemel.

Een oefening van Marko Pogačnik komt in me op: uit- en inademen op verschillende chakra-niveaus. Ik besluit het op drie niveaus te doen: op dat van het stuit-, hart- en kroonchakra, en begin aan de eerste cyclus.

 

Ik haal mijn adem diep uit de Aarde omhoog en verspreid de uitademing rondom op het niveau van het stuitchakra. Adem daarna op dat niveau rondom vanuit de omgeving in en adem zo hoog mogelijk uit in de Hemel. Adem in vanuit de Hemel en adem rondom op het niveau van het stuitchakra uit, adem vervolgens op dat niveau rondom weer in en adem daarna diep uit in de Aarde.

 

Dan is de tweede cyclus op het niveau van het hartchakra aan de beurt. Als ik na het inademen diep vanuit de Aarde op het niveau van het hartchakra rondom uitadem en rondom weer wil inademen, gebeurt er iets dat me verward en diep ontroerd. Plots ben ik niet enkel bezig op het hartchakra-niveau, maar door duizenden gaatjes van boven naar beneden en rondom straal ik Gouden Licht uit. 

Ik word omgeven door een Gouden Mandorla... ... ... de oefening hoef ik niet eens af te ronden, vaag doe ik nog een poging... ... de Verticale Verbinding blijft al die tijd gewoon in stand.

 

Onder de indruk ga ik stil naar buiten; deze ervaring vraagt verwerkingstijd!

 

Zuidzijde van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik/ Tournai

Bronnen

- Staalgravure ' Interieur de la Cathédrale' - Het Noordertransept. Graveur: M. Weber (1892). Publiek domein.

 

---> 256 ONTSPANNEN VERKENNEN VAN TOURNAI - De Bakermat van Zoveel

---> LIEFDE 2021 CT Inhoud

---> QUEESTE

---> HOME