MASJA'S INTUÏTIE

 

Bescheidenheid is het woord dat past bij Masja's aanwezigheid op de dinsdagavonden. Gewoonlijk komt ze met haar vriend Erwin. Beiden behoren tot een vriendengroep die regelmatig aanwezig is. Woonachtig in Nijmegen komen ze trouw. Hoe ze aan kennis over het bestaan van de drumavonden kwamen? Gewoon, via Roger's keuzevakken over Indiaanse spiritualiteit.

Masja is beslist reisgevoelig: in prachtige beelden krijgt ze antwoord op haar vragen. Vaak vertoeft ze daarbij bij de Indianen, maar ophef daarover is aan haar niet besteed; in gezelschap claimt ze weinig ruimte of aandacht. Niet dat ze niet weet wat ze wil! Eerbied voor het leven, gezonde voeding en liefde voor mens, plant en dier staan hoog in haar vaandel. In haar werk met meervoudig lichamelijk en verstandelijk gehandicapten is ze op haar plek.

Reizen met de Steen? Geen punt, Masja wil wel reizen.

Op 19 september 2000 houdt ze de Steen op haar buik in haar handen en reist weg. De eerstvolgende drumavond overhandigt ze me onderhands een blocnotevelletje waarop ze haar reiservaringen heeft verwoord:

 

Ik ging niet via een boom of iets anders naar 1 van de werelden, maar ik was er gewoon in 1 keer.

Er sprong een slang naar m'n keel en ging via m'n mond naar binnen.

Ik voelde hem overal door me heen.

Ik liep naar een 'dorp' met allemaal tipi's en liep richting één specifieke tent toe en ging naar binnen.

Hier werd ik neergelegd op een soort stenen tafel / bank met m'n hoofd achterover. M'n haren werden ingesmeerd met rode pasta, die hard werd, ik heb alleen een doek om me heen, verder niks.

Waar ik daarna terechtkwam weet ik niet precies, dat kreeg ik niet duidelijk, maar er was een stem die me informatie gaf:

-ik moest maar eens het verleden laten rusten en me concentreren op de toekomst,

-m'n zelfvertrouwen mocht best wat sterker worden, ik had geen reden om onzeker te zijn,

-de dingen die ik wilde doen, in m'n leven, lukken ook,

-en er werd verteld dat ik me op de juiste weg bevond en ik goed bezig ben met alles wat ik doe / ga doen.

Dit werd een paar keer herhaald, nog steeds was me niet duidelijk waar dit precies was, wel was het donker.

En toen was het alweer tijd om terug te komen, wat niet makkelijk ging deze keer.

 

Wat was ik gelukkig Masja, toen ik na veel zoeken in jouw verhaal de Kundalinislang onderkende. Haha, en wat een teleurstelling dat ik in volgende verhalen daarop niet kon voortborduren. Toch gaan jouw reiservaringen wel over deze levensenergie, tenminste daar ga ik vanuit. Tijdens mijn zoekwerk leerde ik dat ik een reisverhaal het beste rustig, regel voor regel, kan bekijken. Begin jij!?

Ik ging niet via een boom of iets anders naar 1 van de werelden, maar ik was er gewoon in 1 keer.

De algemene richtlijnen sla je over, waarschijnlijk heb je geen houvast nodig, in slechts één poging weet jij je te vereenzelvigen met het fijnstoffelijke. Bijzondere enen trouwens: één, één... 'naar 1 van de werelden' en 'gewoon in 1 keer'. Ze verwijzen beslist naar het één-zijn van alles.

Er sprong een slang naar m'n keel en ging via m'n mond naar binnen.

Hier is mijn geliefde Kundalinislang! Wie anders? Weet je waar krachtdier Slang symbool voor staat? Ondertussen vast wel. Slang staat symbool voor veel: voor ongeveer alles dat met de cyclus van leven en dood te maken heeft. Inherent aan slang zijn begrippen als: reïncarnatie, initiatie, transformatie, heling, gewijde kennis, magische kracht en niet te vergeten seksuele scheppende levenskracht. Slang's boodschap luidt: 'Verander iets, laat iets na, stel je assertief op, genees en heel.'

Geldt dit voor jou? Wel toepasselijk dat de slang naar jouw keel springt! Figuurlijk een poging tot doodslag! Voor buitenstaanders mogelijk een eng gebeuren, maar dat is het niet. In de taal van reizen houdt 'doden' simpelweg veranderen in.

Jou wordt gesuggereerd iets te veranderen dat met keelchakra Vishuddha te maken heeft. Is dit chakra bij jou deels gesloten? Kan het de bedoeling zijn dat je verandert wat je doet of spreekt? Dat je je gedrag of opstelling in de gewone wereld verandert? In woorden of in daden? Slik je teveel van je omgeving? Doe je jezelf anders voor dan je werkelijk bent? Rationaliseer jij zaken? Negeer je jouw intuïtieve weten?

Een massa vragen... op mij maak je een integere indruk Masja, maar misschien presenteer je jezelf toch als kleiner of onzekerder dan je werkelijk bent. Als dit waar is, blokkeert het je persoonlijke creativiteit. Het keelchakra stroomt gemakkelijk door als een persoon voor de eigen waarheid gaat, haar spreekt en intuïtieve kennis naar buiten brengt of vormgeeft. Misschien heelt de moordlustige actie van deze slang, jouw keelchakra! Zo ja, dan ga je in de nabije toekomst andere, nieuwe dingen doen. Ik ben benieuwd.

Krachtdier Slang heeft nog meer kwintessens: zo hoedt hij het aardse. Zie je dat dit naadloos past bij jouw waarden en normen? Ook bewaakt slang de spirituele wijsheid in het onbewuste van de mens en ondersteunt ze het ontluiken van persoonlijke, creatieve krachten. Hmm, hier kom ik later op terug! In elk geval consumeer jij tijdens jouw reis de energie van slang.

Ik voelde hem overal door me heen.

Ja, éénwording is aan de orde; één met kundalini. Het verrast me dat het een mannetjesslang is, blijkbaar ligt de nadruk op actie. De kwaliteiten van krachtdier Slang zijn in principe reeds in jou tot uiting gekomen; anders was je namelijk niet volledig één geworden.

Wat gebeurt er na de eenwording?

 

 

HET RODE-PASTA-RITUEEL

 

Ik liep naar een 'dorp' met allemaal tipi's en liep richting één specifieke tent toe en ging naar binnen.

Een-met-Slang beland je in een soort nederzetting. Lopen staat voor 'groeien'. Welke groei wens jij jezelf? Hmm, intuïtief lijk je precies te weten wat voor identiteit (één specifieke tent) je nodig hebt en inwendig verbind je jezelf daar concreet aan.

Hier werd ik neergelegd op een soort stenen tafel / bank met m'n hoofd achterover.

Wie deed dat? O, niet duidelijk! Oké, een beetje eng vind ik het wel: alsof je geslacht of geofferd gaat worden. Er gaat iets gebeuren dat is duidelijk. Vind je ook niet dat je met je hoofd in die stand je keel wel heel kwetsbaar aan de buitenwacht toont? Ik ben benieuwd wat je te verwachten hebt. Laat ik het positief blijven zien. Hing je hoofd over de rand heen? Overgave... dat is het: overgave om verder te kunnen groeien.

M'n haren werden ingesmeerd met rode pasta, die hard werd, ik heb alleen een doek om me heen, verder niks.

Wat is dit voor ritueel? Ik ken het niet. Jij? Wat wordt er bewerkstelligd? Wordt je haar geverfd? Rode pasta! Is dat rode klei? Een meisje met rode haren? Haha, een seksueel lustig meisje? Rood staat voor seks en passie... zou het een oud ritueel zijn?

De pasta verhardt. Hmm, daarmee lijkt hij te beschermen tegen energie van boven. Eenmaal uitgehard komt de pasta overeen met een beschermende schaal. Zit de boodschap daarin? Hoef je je niet te richten op energie van 'Boven'? Mag je jezelf meer naar binnen richten, naar 'Beneden', naar het aardse? Dien je aardse dingen te doen? Zelf een beschermende schaal te zijn? Je ligt naakt onder een doek! Waarom naakt? Blijkbaar heb je niet meer nodig... hahaha, ik geloof dat ik het begin te begrijpen.

 

Als ik meer dan een jaar later bij jou en Erwin op bezoek ben, doe je iets dat mij erg vermaakt. Je laat een koperen klankschaal zien en vertelt over de bijzondere ervaring die het oplevert als je deze schaal omgekeerd op je hoofd zet en de schaal aantikt. De geluidsgolven die door het aantikken door je hoofd en lichaam gaan, ervaar je als erg helend. Terwijl je daar, hoogzwanger en met die schaal op je hoofd, voor me staat, denk ik terug aan de rode pasta en de rode haren. Seksueel was je reeds met resultaat actief geweest, haha. Concluderend hou ik het erop dat vruchtbaarheidsbevordering de intentie is van het rode-pasta-ritueel: een ondersteuning van de wens om kinderen te krijgen.

Hahaha, creëerde God Adam ook niet uit kleiaarde!?

Hiervoor kunnen rituelen trouwens dienen. Door in de fijnstoffelijke wereld het gewenste effect aan te sturen, wordt de kans vergroot dat de uitkomst in de gewone wereld tot stand komt. Ha, dat de daad daadwerkelijk gepleegd wordt. Beslist, met grote zekerheid durf ik te stellen dat het rode-pasta-ritueel een voorbereiding is op creatie. Wij-mensen zijn tenslotte op Aarde om aardse dingen te doen. Waar anders voor? In eigen lichaam ongeboren kinderen koesteren, is daarbij voorbehouden aan vrouwen. Niet dat het perse moet, nee.... Hé, zou dat 'dorp' met allemaal tipi's een zielendorp kunnen zijn? Of veronderstel ik nu teveel?

Een vraagje: hoe ingrijpend zijn klankschaalgeluiden voor een kind in de baarmoeder, Masja? Ik weet het niet, maar mijn eigen gevoeligheid voor hoge geluiden in acht genomen, zou ik er wel twee keer over nadenken voordat ik als zwangere een hoge-tonen-schaal op mijn hoofd zou zetten. Lage tonen lijken me daarentegen heerlijk: lekker grondend! Ken je die? Er bestaan ook van die belletjes die sprookjesachtig lichtjes tinkelen, die lijken me ook verrukkelijk.

 

Slang zal het keuzeproces voorafgaand aan de bevruchting bevorderd hebben. Ik weet dat jullie je afvroegen of er niet eerst vaste inkomens en een riantere behuizing dienden te zijn voordat jullie aan kinderen begonnen, maar jullie intuïtie won het pleit.

Zeker bij jou; ik hoor je nog zeggen: "Het is tijd zelf kinderen op te voeden; het is te belangrijk!"

Soms pieker ik over dit soort kwesties, dan denk ik dat veeleisende wensen en bestaande waarden en normen rond de verleidelijkheden van de materiële wereld, onder andere voorbehoedsmiddelen (niet dat ik daartegen ben) het jonge mensen af en toe knap moeilijk maken om voor kinderen te gaan.

Hmm, ondertussen zit ik me af te vragen in welke tijd je tijdens je reis terechtkwam. In de gewone van september 2000 of een andere; een eerdere? Reizigers kunnen, als in een tijdmachine, in het verleden terechtkomen. Het reizen biedt alternatieve wegen om oude kennis op te doen. Ik weet het, hier is tegenin te brengen dat de ervaringen verzinsels van de reizigers zijn, maar sommige waarnemingen zijn in de gewone wereld concreet te checken en wonderbaarlijke, verbijsterende bevestigingen doen het geloof wel toenemen: schouwen is en blijft een manier van kennisoverdracht. In de Middeleeuwen werd deze manier van kennisvergaring absoluut geapprecieerd.

Zeker... als je geen aanleg hebt om te zien of vastzit in je hoof - in het denken - dan neem je weinig waar en vind je geen bewijzen, maar door reizen ís toch oude kennis te vergaren. Vermakelijke Masja, dat in dit opzicht alle heksenverbrandingen en het over de hele wereld doden van sjamanen uiteindelijk weinig resultaat hebben. Kennis opdoen middels reizen zit gewoon in waarnemingsintelligente mensen ingebakken. Achter mijn computer zit ik nu hard te lachen. Haha, het lijkt erop dat de meest machtige mensen op Aarde het toch niet voor het zeggen hebben. Leedvermaak? Laat ik maar gauw teruggaan naar jouw ervaringen.

 

 

POSITIEF KIJKEN

 

Waar ik daarna terechtkwam weet ik niet precies, dat kreeg ik niet duidelijk, maar er was een stem die me informatie gaf:

-ik moest maar eens het verleden laten rusten en me concentreren op de toekomst,

-m'n zelfvertrouwen mocht best wat sterker worden, ik had geen reden om onzeker te zijn,

-de dingen die ik wilde doen, in m'n leven, lukken ook,

-en er werd verteld dat ik me op de juiste weg bevond en ik goed bezig ben met alles wat ik doe / ga doen.

Waar ben je nu? Het lijkt een soort niemandsland: een land dat dermate fijnstoffelijk is dat er geen grofstoffelijke structuren of vormen zichtbaar zijn. Is het er donker? Ja, hè!? In het donker zit het licht; de waarheid. Ik hou het erop dat daar aan jou de waarheid geopenbaard is.

En van wie is die stem? Van de Steen? Het valt me op dat 'onze' Steen niet voorkomt in jouw ervaringen. Ja, je ligt op een stenen bank / tafel, maar dat lijkt me de Steen niet. Of!? Nou ja, toen ik jou, tijdens mijn bezoek aan jullie, hierop wees, vertelde je dat je jezelf gedurende de gehele reis bewust was geweest van je contact met de Steen. Hmm, tegelijkertijd dus bewust op twee niveau's. Waarschijnlijk was je, ondanks het vertoeven in de fijnstoffelijke wereld, toch goed geaard.

Waar hield je de Steen op je buik? Tussen het tweede en derde chakra, nietwaar? Tussen sekschakra Svadhisthana en zonnevlechtchakra Manipura. Zou de Steen daar invloed uitgeoefend hebben? Ik vraag het me af... zeker nu ik me realiseer hoe jouw zwangerschappen (na jouw reis met de Steen en onafhankelijk van mijn duiding van jouw verhaal) passen bij jouw ervaringen.

Waarover gaat het ook weer in het sekschakra? Over intimiteit, relaties, seksualiteit en creativiteit, niet waar? In deze context niet verrassend meer. Centraal in het zonnevlechtchakra staan ondermeer de verbinding tussen het zelf en de wereld, en de vormgeving van het eigen bestaan. Ik denk dat je het met me eens bent dat het op de wereld zetten van kinderen tot de meer bijzondere vormgeving hoort. Het is enigszins speculatief, maar het lijkt me dat de Steen op jouw buik wat verbonden heeft: het bewustzijn van overvloed met levenswil of levenskracht.

 

Inhoudelijk en vanuit het onderwijzende aspect past de verstrekte informatie minder bij het seks- of zonnevlechtchakra dan bij het keelchakra. De stem informeert je over te veranderen en vast te houden zaken; hij instrueert je je waarnemingsperspectief en actiegerichtheid om te zetten enerzijds en bekrachtigt je in je doen en laten anderzijds.

Even een vraag: was je toen in het dagelijks leven zoveel met het verleden bezig? Met je eigen jeugd, misschien? Daar is de volwassenheid wel voor... voor het helen van jeugdervaringen, maar, hmm, je mag dus minder onzeker zijn. Het doet me denken aan Edgar's situatie: acceptatie van en geloof in jezelf en het uitspreken van optimistische affirmaties over jezelf, je mogelijkheden en de toekomst blijven blijkbaar uitermate belangrijk.

Ja, gedachten en klanken creëren daadwerkelijk mede de wereld. Weet je Masja, mensen kunnen hun hersenen alles wijsmaken: honderd keer een positieve gedachte gedacht, dan wordt deze waarschijnlijk bewaarheid; honderd keer een negatieve gehuldigd, dan zal het vervolg, als het goed is, er idem naar zijn. Het klinkt goed, die suggestie gewoon te doen wat je wilt doen. Hou jij de grenzen van anderen daarbij goed in de gaten? Is volgens mij wel de bedoeling. Durven handelen vanuit eigen intuïtie kan af en toe best eng zijn, tenminste dat vind ik, toch zijn het heldere richtlijnen die je krijgt. Vind je niet!?

Dit werd een paar keer herhaald, nog steeds was me niet duidelijk waar dit precies was, wel was het donker.

Door de herhaling lijkt de info belangrijk. Het is mij ook enkele keren overkomen tijdens een reis: alsof het een echo betreft, hoor ik dan steeds dezelfde woorden. Is het moeilijk voor je om ruimte voor jezelf op te eisen; te vragen? Kun jij de behoeften die in je innerlijk leven uiten? Of is het zwaar in overleg met anderen op te komen voor wat jij wilt? Eigen creativiteit vorm te geven? 

Misschien worstel je met assertiviteit en agressiviteit, maar terwijl ik dit schrijf, ben je in het gewone leven reeds bijzonder creatief geweest: met engelengeduld volbracht je twee minder eenvoudige zwangerschappen en schonk je het leven aan een dochter en een zoon. Jullie rijkeluiswens kwam uit! Is dit jou unieke waarheid? Hen uit het donker aan het licht te brengen!?

En toen was het alweer tijd om terug te komen, wat niet makkelijk ging deze keer.

Na de instructies van de stem roep ik jou met mijn drum terug, waarschijnlijk ben je ver, heel ver, weg geweest.

 

En daarmee zijn we alweer aan het eind van jouw verhaal, Masja. Het rode-pasta-ritueel op de stenen tafel / bank intrigeert nog. Zou het inderdaad een ritueel zijn voor vrouwen die moeder willen worden? Zou het zwangerschapsbevorderend werken? Ik ben benieuwd of jij en ik er ooit meer over te horen krijgen. Het lijkt me de moeite van het uitproberen waard. Zoveel kwaad lijkt het me niet te kunnen als iemand graag een kind op de wereld wilt zetten. Haha, op zoek naar de rode pasta!

 

Tegen jouw wil ik graag zeggen dat ik vind dat jij binnen zeer korte tijd na jouw reis met de Steen de toekomst - het leven - heel speciaal hebt vormgegeven. Jij deed dat... wat specifiek aan vrouwen is voorbehouden.

Graag bedank ik jou Masja, dankjewel Slang-met-Rode-haren; dankjewel voor het delen van je ervaringen! Ik wens je een toekomst vol creativiteit en zelfvertrouwen: dat je in harmonie met je gezin en de wereld gewoon je eigen gang mag gaan.

 

 

---> Het Verhaal van de Steen

 

---> HVvdS Inhoudsopgave

---> HVvdS Suzanne