222 EEN EERSTE RESULTAAT

OP DE GOEDE WEG

Thea-Warrior

 

Zaterdagavond van 8 mei 2021 neem ik opnieuw een boodschap van de Engelen waar. Via mijn gehoor dit keer. In de namiddag ben ik enigszins duizelig geworden van het tekenen van de energielijnen op de plattegronden, dus ben ik gaan koken en nu zitten we met ons bord op schoot voor de tv. Verstand op nul is geboden... op het scherm: Lachen om Home Video's. Af en toe lachen, af en toe griezelen en soms boos als ik vind dat het dieren of kinderen pesten is.

Dan praat presentatrice Airen Mylene over een boemerang. Terwijl ze het woord uitspreekt, galmen de klanken van het woord in de woonkamer... in mij... in het Heelal.

Een boemerang!? Dat is een voorwerp dat wentelt; dat zeilt door de lucht. Ik besef dat het iets vertelt over de Rosace, over de versleuteling en 'zie' de sterrenbeelden Weegschaal en Tweelingen op de uiteinden van een boemerang. Aardbol-met-Vlam bevindt zich dan in de hoek van de boemerang. Toch heb ik geen idee wat ik ermee kan, immers ik heb al teveel lijnen op het roosvenster ingetekend. In de nachten na de achtste galmt 'de boemerang' in mijn dromen.

 

Dinsdag 11 mei 2021 werk ik ontspannen en vrolijk in mijn PowerPointprogramma. Als ik bezig ben met het neervlijen van het roosvenster op de plattegrond van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal stopt een postbode de twee dvd's van Lara Croft met Angelina Jolie in de hoofdrol in mijn brievenbus. Op zich ben ik nieuwsgierig in welke van de twee de platte schijf met ring voorkomt en ik vraag me af wat de films me verder te bieden hebben.

 

Als ik het midden van het roosvenster op het centrum van de viering heb gelegd, bekijk ik het geheel even aandachtig. Ik heb de Madonna als het ware voorover op de vloer van de kathedraal neergelegd. Ze heeft haar voeten naar het westen en ik bekijk het geheel vanuit het oosten en van boven. Dat Bol-met-Vlam in het vierde kwadrant zou vallen heb ik me vooraf al gerealiseerd; ik heb deze samenvoeging uitgeprobeerd omdat ik me afvraag hoe groot het roosvenster op de plattegrond moet zijn. Daar heb ik al heel wat over nagedacht, maar ik kom er niet uit. Moet het de breedte van het roosvenster in verhouding tot de breedte van het transept zijn!? Omdat denken niet werkt, nu maar gewoon doen en wie weet wat ik dan zie.

 

Het is zonneklaar dat Aardbol-met-Vlam en STER enkel kunnen samenvallen als de voeten van de Madonna richting het oosten wijzen... èn het roosvenster op de plattegrond moet flink uitdijen. Het is precies wat ik gevoeld heb... die uitdijende beweging. Maar hoe groot dan!? 

Het kwartje valt; zo groot als de hele kathedraal lang is. Het roosvenster dient de hele Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te omvatten. Het voelt alsof ik de eerste horde heb genomen.

 

 

Zo bedacht, zo gedaan. Ik kijk nog steeds vanuit het oosten en van boven op de plattegrond. Ondertussen bedenk ik me dat ik me voorlopig even niet met de posities van de sterrenbeelden Tweelingen en Weegschaal moet bezighouden, want al werkend met die posities ben ik tot nu toe niet tot de waarheid gekomen.

 

Als de diameter van de Rosace - voor zover het kan - met de lengte van de Kathedraal overeenkomt, valt Aardbol-met-Vlam zoals te verwachten in het eerste kwadrant, maar NIET op de STER. Mijn wenkbrauwen ophalend realiseer ik me dat ik met iets beters op de proppen moet komen.

Gedachteloos staar ik naar het scherm terwijl ik ondertussen speels het roosvenster ronddraai, dat is immers heel eenvoudig in een PowerPointprogramma. Ik draai naar links, rond, heen en weer, naar rechts...

'Zou de Blauwe energielijn me misschien kunnen helpen?'

Dan zit ik rechtop! Al draaiend heb ik Aardbol-met-Vlam op de plek van STER gezien. 

 

Ik draai bewust rechtsom... en het klopt; met de voeten van Maria richting zuidoost valt Aardbol-met Vlam op de STER.

 

Seconden later realiseer ik me dat het een mooi eerste resultaat is. Het is schitterend dat het roosvenster betrekking heeft op de hele Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het is geweldig dat Aardbol-met-Vlam op STER valt. Ik zit op de goede weg... maar waar zijn Weegschaal en Tweelingen gebleven? Pas als deze twee ook van de partij zijn, toon ik aan dat Bisschop Gaspar-Joseph Labis en glasontwerper Jean-BaptisteCapronnier van de energielijnen en de STER hebben geweten, dat ze de Rosace bewust daaraan gerelateerd structuur en inhoud hebben gegeven, en bewust Weegschaal en Tweelingen hebben omgewisseld om de toekomstige onderzoeker (dat ben ik dus!!!) een hint te geven dat 'het geheim van de energielijnen' echt in het roosvenster is versleuteld.

 

Hoewel ik heel blij ben met mijn toevallige ontdekking besef ik terdege dat er nog het nodige werk aan de winkel is voordat ik op Levendweb over mijn 'schat' kan verhalen. Weliswaar is de afbeelding van het roosvenster door de digitale bewerking nauwelijks meer afgeplat, tijdens mijn spontane gecirkel blijkt de Rosace beslist nog niet gelijkmatig rond te noemen, en de lengterichting van de ingescande plattegrond blijkt nog één graad van verticaal af te wijken.

Al heb ik de unieke, ware oplossing nog niet... 's avonds hang ik uiterst tevreden in mijn leunstoel terwijl op tv de beelden van Lara Croft voorbijtrekken.