218 VEELVOUDEN VAN 11,25 GRADEN

Doornik Cathédrale Notre Dame - 4 gelijkvormige driehoeken.
Doornik Cathédrale Notre Dame - 4 gelijkvormige driehoeken.

SPROOKJESACHTIG

Thea-Warrior

 

Volgens mij hebben de energielijnen er altijd al gelegen, terwijl het roosvenster van bisschop Labis en glazenier-ontwerper Capronnier pas sinds 1861 in de Kathedraal ligt. Derhalve is het volgens mij minder juist om te praten over het projecteren van de energielijnen op de Rosace, maar correcter om de Rosace te verbinden met de energielijnen.

 

Als ik opnieuw het energielijnenpatroon bestudeer, vallen me enkele zaken op. Door de manier - met boogjes - waarop ik de grootte van de hoeken aanduidt (normaal in de wiskunde) is het alsof er zich vanuit de STER golven verspreiden.

In werkelijkheid voelt dit ook zo! Het is de reden dat ik ervan uitga dat zich in de kern van de STER een verticale energielijn bevindt. Als de kern van de STER energetische golven verspreidt, geschiedt dat in het rond; in alle richtingen. 

 

Om de hoeken van en tussen de energielijnen weer te geven teken ik een assenstelsel met een X-as (Zuid-Noord) en Y-as (Oost-West). Een kleine waarschuwing is op zijn plaats, want de kruising in dit assenstelsel - het nulpunt - betreft niet de plek midden onder de viering van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Doornik. Het is niet de kruising van de lengte-as (van Oost naar West door koor en schip) met de breedte-as (van Zuid naar Noord door de transepten). De STER ligt, zoals bekend is uit de plattegronden, ten noorden van de kruising van de lengte-as en de breedte-as van de Kathedraal.

 

Geel-Wit-Turquoise vormt, zoals ik al heb verteld, een gelijkzijdige driehoek. De grote hoek Geel-Wit meet 112,5°. De Blauwe energielijn verdeelt het Turquoise lijnstuk tussen de snijpunten met de Gele en Witte energielijnen precies doormidden. Hee, in het energielijnenpatroon zijn vier driehoeken met dezelfde hoekafmetingen te onderscheiden!

De hoeken van driehoek Geel-Rood-Turquoise zijn 90°, 56,25° en 33,75 graden.

De hoeken van driehoek Turquoise-Blauw-Geel zijn 90°, 56,25° en 33,75 graden.

De hoeken van driehoek Turquoise-Blauw-Wit zijn 90°, 56,25° en 33,75 graden.

De hoeken van driehoek Blauw-Turquoise-Rood zijn 90°, 56,25° en 33,75 graden.

 

Opvallend is dat alle hoeken een veelvoud zijn van 11,25 graden; een veelvoud van een half segment in de Rosace. 

In het roosvenster zijn 16 segmenten dus 32 halve segmenten. Het lijkt erop dat die 32 eenheden in de Rosace van belang zijn. 

 

Het patroon van de energielijnen op het basale, etherische niveau is een indicatie van de betoverende schoonheid welke in Doornik inherent is aan de ONZE-LIEVE-VROUWEKATHEDRAAL.