200 DE TRIOMF VAN DE MOEDER-MAAGD

HET ABSOLUTE SUMMUM

Thea-Warrior

 

Eindelijk... helemaal rond, wat een triomf voor de heilige Maagd Maria om de Moeder van Jezus te zijn. Zit ze daar als Zetel der Wijsheid met Jezus op haar schoot... van het begin tot het einde; van Alpha tot Omega. Wat een grootse gebeurtenis na al die voorspellingen.

Even recapituleren: tijdens mijn wandeling door Doornik heb ik nu een grote omweg gemaakt van het Bisschopsplein via het oksaal van de Kathedraal in het verleden, langs de profetenkrans door het Oude Testament, en tot mijn verbijstering daar bovenop een enorme omweg door mijn eigen leven naar Turkije en vervolgens naar Guatemala - en Mexico - waar ik door mijn belevenissen rond het Heilig Meer Atitlán 'De Sleutel van de Hemel' mag vinden. Ondertussen is het bijna tijd terug te keren naar het Bisschopsplein voor de Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw om mijn verkenning van Doornik voort te zetten.

 

Hee, onderaan in het medaillon van profeet HIEZECHIEL staat een 'handtekening' in de Rosace; onder het sterrenbeeld Weegschaal dat helemaal niet op die plek hoort, omdat dit sterrenbeeld is omgewisseld met Tweelingen. Dit wapenschild behoort vast bij bisschop Gaspar-Joseph Labis; de gulle gever van het roosvenster. 

Wat staat erop? In rood zes gouden bijtjes en zilveren klokken? Of zijn het bisschopskwasten of bijenkorven? Volgens het wereldwijde web is het de missie van de bij om het Goddelijk Woord, de Waarheid, voort te brengen. De priesteressen uit Delphi stonden bekend als 'Bijen', en bij de Merovingen betekenden honingbijen onsterfelijkheid en wederopstanding. Mooi om die bijen hier in Doornik, de oude hoofdstad van de Merovingen te zien. In het sjamanisme staan bijen symbool voor het verwezenlijken van het onmogelijke. Eeuwenlang hebben wetenschappers niet kunnen verklaren waarom ze met hun tere vleugeltjes kunnen vliegen; zo'n naar verhouding groot lichaam kunnen tillen. Nu is bekend dat ze deze met grote snelheid bewegen. Al zoemend onthult Krachtdier Bij dat het om het zoete levenselixer te proeven zaak is je dromen te blijven najagen (Andrews, 1993). De zilveren klokken, kwasten of bijenkorven laat ik even in het midden!

'Opzichter' Gaspar-Joseph Labis heeft naast glazenier Jean-Baptiste Capronnier beslist van het energielijnenpatroon ter plaatse hebben geweten. 

 

Even resumeren: Welke boodschappen hebben 'de fouten' in dit magistrale roosvenster ons nu gegeven?

- Allereerst is net voor twaalf uur koning David (de voorvader van Jezus) niet aanwezig, maar vervangen door de eenvoudige profeet Amos. Is dit een boodschap dat voor God iedereen gelijkwaardig is?

Amos' spreuk zegt 'Zoekt het Goede...' Het doet me denken aan 'God is Goed'. Daar waar iets gelijkgesteld wordt, kan het elkaar vervangen: 'Zoekt God...'!

 

- De tweede na twaalf uur, profeet Micheas, heeft het over de Bethlehem Acht en 'terugkeren en gaan'. Volgens mij wordt hier gerefereerd naar de Acht-Stralen-Ster, of met 'terugkeren en gaan' (verticaal) naar de Tien-Stralen-Ster.

 

- De derde na twaalf uur, profeet Iohel, spreekt over een leraar der gerechtigheid; zelfs van een Vrouwe der Gerechtigheid!

Het is een kwestie van voortschrijdend inzicht dat ik nu pas inzie dat in het roosvenster Vrouwe Justitia daadwerkelijk als zinnebeeld aanwezig is! Wie anders dan sterrenbeeld Weegschaal! Het sterrenbeeld dat beslist niet thuishoort op die achtste plek na twaalf uur. Of de zinsspreuk van Iohel een nieuwe profetie behelst? Zou kunnen... 

 

- De veertiende na twaalf uur, profeet Daniel, draagt een spreukbandtekst die niet in het Oude Testament voorkomt. Geplaagd door een onduidelijke I of II lijkt de tekst ook nog een profetie namens Christus te zijn betreffende de mensheid... mensen die uitgeroeid lijken te worden. De LXXI of LXXII maken met de eigenlijk spreuk LXII uit het oude testament een verschil van 9 of 10. Het verschil betreft dan de negenvoudige vrucht van de Geest of met de tien de verantwoordelijkheid van de mens ten opzichte van de volmaakte, enige Heere.

Tegelijkertijd zijn deze Latijnse getallen te associëren met de krachtplek in de kathedraal, met de Acht-Stralen-Ster (enkel acht horizontale stralen op Aarde) of de Negen-Stralen-Ster (8 horizontale stralen en 1 verticale lijn) of de Tien-Stralen-Ster (8 horizontale stralen en 1 naar boven en 1 naar beneden). En dan, naast profeet Daniel, het sterrenbeeld Tweelingen dat echt niet op deze positie in de dierenriem thuishoort. Tweelingen: de één die twee is, de twee die één zijn. 

 

Het roosvenster met de Madonna, het roosvenster met Maria als Zetel der Wijsheid met Jezus als Redder van de Wereld op haar schoot: de één die twee is, de twee die één zijn! Denk maar aan de zwangere Maria. De Madonna-Rosace van de Cathédrale Notre-Dame de Tournai is het absolute summum van de verbeelding van de vrouwelijke kant van het Goddelijke!

 

Bronnen

- Andrews, T. (1993). Luisteren naar Dieren - Spirituele en magische lessen uit het dierenrijk als sleutel tot zelfkennis en bewustzijnsverruiming. Haarlem: Becht.

- Bij. Op 31 maart 2021 van https://nl.wikipedia.org/wiki/Bij_(mythologie)

 

---> 201 ZOVEEL GEDACHTEN - Dralen op het Bisschopsplein

---> LIEFDE 2020 CT Inhoud

---> QUEESTE
---> HOME