118 KRACHTDIER COYOTE IN ACTIE

MIJN UITERSTE BEST

Thea-Warrior

 

Na middernacht van donderdag 20 op vrijdag 21 augustus meld ik in de Engelenwereld dat ik het opgeef; ik kan en hoef niet meer: "Jongens... als het zo moet, zoek dan maar een ander om deze opdracht uit te voeren. Het gaat me boven de pet, ben niet boos hoor... maar gesprekken hoef ik ook niet meer."

 

Dagen achtereen heb ik van de vroege ochtend tot soms diep in de nacht zitten werken. Het is op, helemaal op; het huis verstoft, ik offer mijn nachtrust op, er staat een afwas van drie dagen op het aanrecht. Ik kook nauwelijks... enkel heel eenvoudig. Soms kleed ik me pas in de namiddag aan, dan trek ik 's ochtends, met een vest over mijn pyjama en sokken aan, meteen achter mijn bureau. Het is maar goed dat ik Qigong- en Tai Chi-lessen volg en elke dag buiten oefen; ik zou nog kromgroeien achter de computer. Hoe dan ook op donderdagavond 20 augustus 2020 ben ik het zoeken, denken en tekenen spuugzat.

 

Wat heb ik gedaan in de dagen voorafgaand aan 21 augustus 2020? Hele dagen heb ik geprobeerd de beweging van de Gekroonde Groene Slang (GGS) te analyseren, maar ik struikel, want uiteindelijk zie ik niet hoe ik de beweging van keel en hoofd correct kan ontleden. Er zijn teveel mogelijkheden. Terwijl ik ondertussen de meest schitterende informatie op het wereldwijde web vind, en steeds meer overtuigd ben dat 'de Vier of Vijf van Rolduc' weet hebben gehad van de energielijnen, houdt de Engelenwereld zich verdacht stil. Het waarschuwende stemmetje in mijn hoofd 'Hoe kun je nu doen alsof beide bogen gelijk zijn!?' negeer ik. Daarom irriteert het ook 'dat het is alsof er ergens gelachen wordt omdat ik zo druk bezig ben'.

 

Een week terug heeft mijn vriendin Annemie mijn idee al bevestigd; zij hoort het gelach ook. Maar koppig en verbeten ga ik door op de door mij ingeslagen weg... het is alsof mijn Krachtdier Coyote de regie heeft overgenomen. Coyote is een type dat op spoorrails kan lopen, door een trein overreden wordt, opstaat en zegt: "Dat is toch niet te geloven, word ik overreden door een trein!" Om zich vervolgens opnieuw op de spoorrails op te stellen en zich opnieuw door de trein te laten overrijden. Ongelooflijk hardleers.

Als ik focus op het gelach verdwijnt het onmiddellijk. Het lijkt verbouwereerd, heimelijk, plezier van Engelen dat ik zó de weg kwijt ben.

En al lukt het niet de oplossing van 'het raadsel', de sleutel in de versleuteling, te vinden... ik ben meer en meer en meer overtuigd dat 'de Vier of Vijf van Rolduc' ingewijden zijn. Wat kan ik vertellen zonder iedereen te laten verdrinken in de informatie?

Ik kan in ieder geval laten zien hoe ik mezelf in de kennis van Astronomia, Arithmetica en Geometria heb ondergedompeld. In het begin werk ik in de PowerPoint en gaat het heel aardig. Speciaal voor de oplettende luisteraar doe ik hier het stripverhaal van een leerrijk falen uit de doeken:

 

- Het begint met een Roos. Vrolijk kijkt de Gekroonde Groene Slang (GGS) me aan.

 

- Is de GGS een sleutel? Toch maar even de afkorting op het wereldwijde web checken! Geweldig, ik ga voor de positieve: Gediplomeerde in de Gespecialiseerde Studies. Eigenlijk zijn ze allebei van toepassing, maar 'Go Get Screwed' is wel erg onvriendelijke straattaal.

 

- Hoe beweegt de GGS over de muur? Ik deel de beweging van het lijf in drie stukken op: A, B en C. Verplaatst de GGS zich nu wel of niet?

 

- Op zoek naar een aanknopingspunt draai ik de gewelfschildering (de Kroning van Maria, het Heelal) precies zoals de GGS over A, B en C draait. Misschien komt Hij wel op de plek van de Verticale Energielijn uit.

 

- Teleurstelling! Hoe draait de nek, dat hoofd en die tong in hemelsnaam. Hoe zet ik dat over in een draaiing van het gewelf? Als ik niet eens weet of het een rotatie is of een lineaire verplaatsing, kan ik beter ophouden.

 

- Ik draai nog 45 graden verder, want de nek zou ook 90 graden kunnen draaien in de Hemel, maar besef dat ik moet stoppen: goed geprobeerd. Tot slot besluit ik besluit het gewelf van het oude priesterkoor op de cryptevloer te projecteren. Levert waarschijnlijk niks op, maar wie weet welke inval ik krijg en anders gewoon voor de leuk.

 

Spelletjes kunnen zo gezellig zijn! Op 26 oktober 2020 vind ik op het wereldwijde web nog twee mooie betekenissen van GGS: Global Geospace Science en Good Games.

 

Klik op een afbeelding voor een vergroting

Bronnen

- Betekenis afkorting GGS. Op 18 augustus 2020 van https://www.betekenis.be/afkorting/ggs

- Betekenis afkorting GGS. Op 18 augustus 2020 van https://www.urbandictionary.com/author.php?author=Hiagi

- Betekenis afkorting GGS. Op 26 oktober 2020 van https://www.encyclo.co.uk/meaning-of-GGS

- Plattegrond crypte. Uit: Ramakers, E. (met Wolters, L.). (2008). Ailbertus - Kloosterstichter tegen wil en dank? Kerkrade: Stichting Ailbertus Rolduc.

 

---> 119 HERSENKRAKER - Terug naar de Middelbare School

---> LIEFDE 2020 AR Inhoud

---> HOME