112 MIJN BEURT

Abdijkerk Rolduc - de 'foutief' geplaatste zonnewijzer.
Abdijkerk Rolduc - de 'foutief' geplaatste zonnewijzer.

INZICHT IN VERHOUDINGEN

Thea-Warrior

 

Daar zit ik, thuis achter de computer, te peinzen. Ondertussen leg ik mijn ervaringen vast in een fotoalbum. Het weekend, de twee nachten, in Hotel Abdij Rolduc zijn voorbijgevlogen. 

Ik bekijk de gemaakte foto's vele malen en zoek heel Noord-Afrika af naar een geschikte plek waar de zonnewijzer tòch zou kunnen thuishoren. Caïro met de piramiden lijkt me wel aardig, maar het klopt niet. In de etherische wereld zwijgen mijn hulptroepen geïnteresseerd... afwachtend. Ze wachten gewoon tot ik het zie, en dus geef ik het zeker niet op.

 

Op 14 februari 2019 staat de foto van de foutief geplaatste zonnewijzer voor de zoveelste keer groot op mijn scherm. Ik kijk ernaar en praat er - in mijn hoofd - tegen: "Kom op... vertel het me... wat is het verband met de energielijnen? Vertel het me..."

De zin van Willy Leenders 'Het problematische van deze zonnewijzer is de asymmetrie, niet de ongelijke breedte van de twee helften...' speelt in mijn hoofd. 

 'Ongelijke breedte... vreemd... wat is de verhouding eigenlijk van die ongelijke breedte?'

Met mijn lineaal meet ik op het scherm de stenen op. De verhouding is 7 : 9. Samen 16. En dan vallen, mede dankzij de aandacht van mijn vrienden en alle kennis die ik in mijn tienerjaren op de middelbare school over algebra en goniometrie heb opgedaan, de puzzelstukken op hun plaats. Ze houden van spelletjes op Rolduc! Van het Wijzerweb ga ik naar het Levendweb; naar het levende web van de energielijnen.

 

Plattegrond Abdijkerk Rolduc d.d. 14 februari 2019 uit het boek 'Ailbertus - Kloosterstichter tegen wil en dank.'
Plattegrond Abdijkerk Rolduc d.d. 14 februari 2019 uit het boek 'Ailbertus - Kloosterstichter tegen wil en dank.'

Ik realiseer me dat de verticale energiezuil ook niet in het midden ligt, en ineens zie ik de overeenkomst!

In de gotische crypte, die zonder de apsiden, die van abt Leonard Dammerscheidt, is de verhouding tussen de breedte ten noorden van de verticale energiezuil en de breedte ten zuiden van de zuil (links-rechts) ook 7 : 9.

Het is gemakkelijk te checken; als ik aan een ruit op de plattegrond een breedte van 4 toeken, is de breedte van de crypte: 2 + 4 + 4 + 4 + 2 = 16.

Catharina Scholtens heeft beslist gelijk; het is abt Leonard van Dammerscheidt die de zonnewijzer zo mooi foutief geplaatst heeft op het risaliet.

 

De breuk tussen de twee stenen van de zonnewijzer verbeeldt de oost-west-as door de crypte op de plek van de verticale energiezuil. Hierna is het eenvoudig.

De blauwe doorgaande energielijn maakt een hoek van 29 graden ten opzichte van deze oost-west-as.

De gele doorgaande energielijn maakt een hoek van -17 graden ten opzichte van deze oost-west-as.

Ooit heeft een magister in het klooster van Rolduc de opdracht gekregen een zonnewijzer te ontwerpen die thuishoort op 29 graden NB met een gnomonische declinatie van -17 graden. Enkel en alleen om de hoeken van de energielijnen ten opzichte van de oost-westas door de verticale energiezuil in deze zonnewijzer te versleutelen. Dat ook nog de verhouding 7: 9 in de stenen zit... het is geniaal. In februari 2019 ben ik intens gelukkig met het feit dat ik een verband tussen 'de verdwaalde' zonnewijzer' en de energielijnen van de Abdijkerk van Rolduc heb weten te leggen.

 

Begin augustus 2020 vertel ik op Levendweb over mijn bevindingen in de Abdijkerk. Dan gebeurt er iets dat me verrast. Vrijwel in het begin komt namelijk het marmeren mozaïek van 'Voor Eer en Deugd' aan bod. Na mijn bezoek aan Rolduc vertaal ik thuis, met behulp van het wereldwijde web, de tekst van dit mozaïek. Als de betekenis tot me doordringt, zit ik sniklachend achter de computer. Hoewel ik begin augustus 2020 een beetje twijfel of ik de informatie op Levendweb zal zetten, doe ik het wel. 

Heel kort - een dag of zo - staat het erop, want dan komt Engel Crystal - uitgesproken als Chrystal/ Grystel - me in de vroege ochtend van maandag 10 op dinsdag 11 augustus 2020 corrigeren. Crystal deelt mee dat ik mijn hand overspeel door op dat moment reeds de tekst van 'Voor Eer en Deugd' te publiceren. Er moet trouwens een zinnetje in: 'Een beetje dom'. Crystal zegt dat ik de volgorde van het proces in de tijd, waarin ik zaken heb ontdekt, beter moet aanhouden.

 

Mogelijk is deze ingreep zo hoog vanuit de Engelenwereld gelegitimeerd omdat ik een mening verkondig die wereldwijd waarschijnlijk nauwelijks geaccepteerd wordt. Het betreft ook andere materie dan energielijnen. Vlot maak ik de publicatie op Levendweb ongedaan en besluit ik mijn visie tot een later moment te bewaren. Maar goed, laat ik eerst wat over het proces inzake Levendweb en mijn Helpers en Maatjes vertellen.

 

Dia uit de PowerPoint over de Abdijkerk van Rolduc (oktober 2020)
Dia uit de PowerPoint over de Abdijkerk van Rolduc (oktober 2020)

Bronnen

- Plattegrond Abdijkerk Rolduc. Uit: Ramakers, E. (met Wolters, L.). (2008). Ailbertus - Kloosterstichter tegen wil en dank? Kerkrade: Stichting Ailbertus Rolduc.

 

---> 113 HELPERS EN MAATJES - In de Etherische Wereld

---> LIEFDE 2020 AR Inhoud

---> HOME