109 VELDWERK

INVENTARISATIE ROND DE CRYPTE

Thea-Warrior

 

Op maandagochtend 4 februari 2019 wandel ik in alle rust rond de crypte van de kerk om de grenzen van de energielijnen te traceren. Met hoopjes kiezelsteentjes maak ik de grenzen op de foto's zichtbaar. Eenmaal thuis plaats ik de sterretjes en pijltjes erbij.

De gele energielijn gaat aan de noordkant door de oostelijke apsis richting deur van de pandhofgang.

De blauwe energielijn gaat aan de zuidkant door de oostelijke apsis, en de groene energielijn gaat door de zuidelijke apsis. Staan die stenen daar toevallig? Dat is wel heel veel toeval. In elk geval komen deze drie energielijnen bij de verticale energiezuil - het ontmoetingspunt van de energielijnen in de crypte - vandaan.

 

 

Mijn werk zit erop en de korte vakantie bijna voorbij: na het ontbijt is het tijd Hotel Abdij Rolduc te verlaten. We blijven nog wat in de buurt en wandelen de negen kilometer lange Hagenrode-route: genieten van het Berenbos, de natuur in het dal van de Worm en een mooie klim omhoog langs de grote visvijvers van Rolduc. Bij de hoogste vijver tref ik tweemaal een energielijn. De eerste kent een onweerstaanbare zachtheid en lijkt het Berenbos met de abdij te verbinden, de wat krachtiger tweede komt bij de grote linde en watertoren van Rolduc vandaan en gaat naar het Mariakapelletje aan het Kanunnik Kruyderpad.

 

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting en info.

 

---> 110 ENERGIELIJNEN IN DE CRYPTE - Naar Eer en Geweten

---> LIEFDE 2020 AR Inhoud

---> HOME