62 BEEL MET Z VERSLEUTELD

SAMEN EEN

Thea-Warrior

 

Wat een schoonheid als ik het secco van Sinte-Ontcommer verbindt met de energielijn-combinatie Bz. 

De westelijke grens van deze energielijn(-en) gaat schitterend langs haar mouw en begrenst deze mouw samen met de zwarte energielijn Anna. De gele energielijn van Charlotte wordt door de combinatie B + z twee keer, links en rechts op de grens tussen onderkleed en mantel geraakt. 

 

Verbind ik het schilderij 'Het Raadsel' met Bz dan valt op dat de westelijke kant van de energielijn langs het voorhoofd van Coenraet en langs de wang van Casper scheert. De lijn gaat tussen de wang van Casper en de hand van Coenraet door, en kruist daar energielijn Anna. Het kruisen van energielijn Charlotte op de staf van Bartel; het kruisen van energielijn Gijsbert op de rand van het cartouche van de middelste zonen; het raken van de rand van het hemd en de navel van Oude Man Huybert en het scheren langs de peluw onder hem... gewoon enorm mooi.

 

Terwijl ik naar mijn idee het probleem van de naast en op elkaar liggende energielijnen Bz  heb opgelost, ga ik eind juni 2019 heel ontspannen toch nog een keer nameten bij de toiletunit, die aan de noordoostkant aan de Stevenskerk is aangebouwd. Door de schuine buitenwand van deze unit is de westelijke kant van de combinatie van deze twee energielijnen bijna niet nauwkeurig te bepalen. Voor alle zekerheid nog een keer voelen en meten.

 

Meestal kom ik uit het oosten, van de Grote Markt. Deze keer kom ik uit het westen. Ontspannen loop ik met de wichelroede in de aanslag aan de noordkant van west naar oost langs de Heilig Grafkapel. Ineens slaat de wichelroede uit, en nog een keer. Ik loop heen en weer en blijf dit een tijdje doen. In zak en as ga ik echt niet meer zitten, maar verbijsterd ben ik wel; vind ik nòg twee energielijnen!