59 HET GEHEIM ACHTER SINTE-ONTCOMMER

De ansichtkaart van Sinte-Ontcommer is te koop bij de Stevenskerk. In 2019 dacht ik dat het een fresco was... het is een secco.
De ansichtkaart van Sinte-Ontcommer is te koop bij de Stevenskerk. In 2019 dacht ik dat het een fresco was... het is een secco.

EEN 550 JAAR OUDE SLEUTEL 

Thea-Warrior

 

Zoveel informatie stroomt op me toe in mei 2019 als ik de dubbele psy waarneem in het secco van Sinte-Ontcommer. Ik heb al verteld dat ik in die nacht op adrenaline hard gewerkt heb. Want waar ik in al die jaren dat ik het secco reeds kende nooit aan gedacht heb - geen moment - is dat Sinte-Ontcommer ook een sleutel zou kunnen zijn voor de energielijnen in de Stevenskerk. 

Wat een verbijstering en ontroering die nacht als blijkt dat het echt zo is: alsof ik een antieke schatkist met een driedimensionaal slot open. Als sleutel dien ik Sinte-Ontcommer achterover te laten vallen op het hoogkoor en dan een slag richting het oosten te draaien, en inderdaad de energielijnen van de Stevenskerk vormen de basis voor het secco. Hahaha, ik heb eind 2018 helemaal geen fout gemaakt, nergens voor nodig om zo in zak en as te zitten!!!

 

         ENERGIELIJN SINTE-ONTCOMMER IS ENERGIELIJN CHARLOTTE - IS ZUIVERE LIEFDE

 

Vlak voor 1576, met de reformatie in volle heftigheid om zich heen, hebben degenen die dit geheim achter het secco van onze geweldige fictieve Sinte-Ontcommer kenden ervoor gekozen om het in een schitterend, 'veilig' schilderij te laten verwerken; in 'Het Raadsel (van Nijmegen)' van 1576.

Tenminste... ik neem aan dat ze van het geheim op de hoogte waren. Misschien hebben deze personen ook toen, net als ik nu, de energielijnen zelf geïnventariseerd. In elk geval liggen de energielijnen al vanaf ongeveer 1470 op dezelfde plaats.

 

ZO MOOI, ZO MOOI...zoals de energielijnen door het secco van Sinte-Ontcommer lopen.

De donkerblauwe energielijn (Oude Man Huybert in 'Het Raadsel') gaat door het midden van het uiteinde van de linkerarm van het gaffelkruis, door haar linkerhand, door de knoop van het touw bij haar linkerpols, langs haar linkermouw - scheidt daar de rode mouw van de groene mantel -  en raakt haar in de taille.

 

De zwarte energielijn (Eerste-Echtgenote-Anna in 'Het Raadsel') loopt perfect langs de rand van het secco, en raakt aan de andere kant de overgang van de groene mantel en het rode onderkleed.

 

De groene energielijn (Bonuszoon-Gijsbert in 'Het Raadsel') gaat door haar mond en raakt haar aureool, dat aangeeft dat ze heilig is, en haar diadeem - ze is een koninklijke prinses. Ook loopt hij door de knoop van het touw aan haar linkerhand.

 

De rode energielijn (Tweede-Echtgenote-Beel in 'Het Raadsel') loopt langs de rechterarm van het gaffelkruis en gaat als raaklijn langs diadeem en hoofd van Sinte Ontcommer.

 

De lichtblauwe energielijn (Bonusdochter Jacomijn in 'Het Raadsel') gaat door het midden van de linkerarm van het gaffelkruis en door de knoop aan de linkerpols, raakt het hoofd van Sinte-Ontcommer en idem het diadeem.

 

De gele energielijn (Bonuskleindochter Charlotte en tevens Derde-Echtgenote van Oude-Man-Huybert) gaat langs de staander van het gaffelkruis, raakt het aureool en omvat het lichaam van Sinte-Ontcommer. Prachtig liggen diadeem, hoofd met baard, halsrand en riem van het onderkleed van Sinte-Ontcommer op energielijn Charlotte.

 

Magistraal; de energie van Charlotte is Zuivere Liefde, zeg maar Christusenergie.

In de kerk- en kunstenaarswereld behoort rode en groene kleding toe aan Maria Magdalena, zijn echtgenote.

Zijn moeder Maria wordt in principe afgebeeld in blauw en en wit! Tsjah... onze Sinte-Ontcommer is toch maar mooi in rood en groen gekleed.

 

Het secco van Sinte-Ontcommer (ca. 1470) en 'Het Raadsel (van Nijmegen)' uit 1576: twee superbe sleutels die het geheim van de Stevenskerk respectievelijk 550 en 444 jaar bewaard hebben, voordat ik het aan 'de wereld' kon verkondigen.

Wat een krachtplek, wat een kerk... MIJN STEVENSKERK IN NIJMEGEN

 

Oh, Nijmegen heeft nog een prachtige legende; er zou een Gouden Engel begraven zijn in de stad. Hm, die hoeft niet meer gezocht te worden, haar naam is Sinte-Ontcommer en ze is te vinden op energielijn Charlotte...  zal ik er nog meer over vertellen?