50 HET GEHEIM VAN DE STEVENSKERK

THEA PENTERMAN  alias THEA-WARRIOR - HET ENERGIELIJNENPATROON IN DE STEVENSKERK IN NIJMEGEN
THEA PENTERMAN alias THEA-WARRIOR - HET ENERGIELIJNENPATROON IN DE STEVENSKERK IN NIJMEGEN

SAMEN LIEFDE DELEN

Thea-Warrior

 

Moeder Aarde en Vader Hemel delen hun energie, Hun Liefde, met ons mensen. Op het aardoppervlak is Hun Liefde gegraveerd, al eeuwen. In 1576 waren een aantal mensen in Nijmegen hiervan op de hoogte. Zouden zij ook hulp van Engelen gehad hebben? Het lijkt me dat destijds de tijd niet rijp leek te zijn en dat ze derhalve hun inzichten en wijsheid in een schilderij verborgen hebben. Een schilderij waarop ze gewone burgers uit het raadsel uit de 15e eeuw lieten figureren. Als ik er goed over nadenk, hebben ze hun hoop op de toekomst gesteld.

 

Zou de tijd nu wel rijp zijn? Zou hun waarheid nu breder mogen bestaan? Zou tolerantie nu wel hoogtij kunnen vieren? Zouden verschillende visies en religies naast elkaar mogen bestaan? Elk heeft zijn waarde voor ieder wezen, voor ieder individu persoonlijk. Ze vormen allemaal aanknopingspunten om tot persoonlijke ontwikkeling te komen; om te groeien als eenheid van ziel, geest en lichaam. Ben zo benieuwd naar wat er gaat gebeuren... hoe dan ook of we willen of niet in het Heelal wordt er van de wieg tot het graf, èn daarvoor èn daarna, voor ons gezorgd. 

 

 

Schilderij 'Het Raadsel' - 1576 - Museum Het Valkhof - publiek domein - ongewijzigd - printscreen collectiegelderland.nl
---------- Combineren van het schilderij van 'Het Raadsel' uit 1576 met het energielijnenpatroon van en in de Stevenskerk ---------- Schilderij 'Het Raadsel' - Het Valkhof - publiek domein, ongewijzigd - printscreen collectiegelderland.nl
------------------------------------------------------------SAMEN - HOE BIJZONDER -------------------------------------------------------- Foto van 'Het Raadsel uit 1576' - Fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen - publiek domein - F158989
------------------------------------------------------------SAMEN - HOE BIJZONDER -------------------------------------------------------- Foto van 'Het Raadsel uit 1576' - Fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen - publiek domein - F158989