47 ENERGIELIJN BONUSKLEINDOCHTER-CHARLOTTE

HUWELIJK TUSSEN GIJSBERT EN JACOMIJN

Thea-Warrior

 

Als de kat zo op het spek gebonden wordt, is het te verwachten dat er wat gebeurt. Gijsbert de bonuszoon uit het eerste huwelijk van Hubert met Anna, is de oudste jongeman in het huisgezin. Als na het overlijden van zijn moeder door het tweede huwelijk van Hubert met Beel haar dochter Jacomijn in Hubert's huis komt wonen, wonen twee jonge mensen, die op geen enkele manier genetisch aan elkaar verwant zijn, dicht bij elkaar. Hoelang het duurt voor ze meer voor elkaar voelen? Geen idee, zeker is wel dat eerst Bartel en Barent, de zonen van Hubert en Beel, geboren worden alvorens Gijsbert en Jacomijn zich in de echt verbinden: feest in huis.

 

Intrigerend dat in de vijftiende eeuw, toen 'het raadsel' voor het eerst de ronde deed, er al zoveel zicht was op het gegeven dat een huwelijk beter niet gesloten kan worden tussen genetisch verwante personen.

Waarschijnlijk is het huwelijk wel met toestemming van beider bonusvader Hubert voltrokken. In elk geval wordt het jonge stel na niet al te lange tijd verblijd met een dochtertje: Charlotte.

Voor bonusgrootvader Hubert is Charlotte zijn bonuskleindochter! In de grootfamilie is Charlotte, via haar grootmoeders Anna en Beel, met iedereen genetisch verwant... de uitzondering hierop is bonusgrootvader Hubert. 

 

De naam Charlotte betekent 'klein en vrouwelijk'. De energie van energielijn Charlotte is zuiver en liefdevol.

Een zuiverheid zo zuiver dat het me elke keer weer verrast. 

Meesterlijk vind ik de ruit die haar beide ouders in de Stevenskerk vormen. De vorm van de energielijnen gelijkt zelfs een kribbe! En mooi dat ze alledrie door één punt gaan. In samenhang met de inhoud van het raadsel is het allemaal toeval... maar hoeveel toeval kan er zijn in de wereld? Ik vind het sprookjesachtig.

Als je je onderhand afvraagt: "Thea, hoe weet jij dit allemaal?"

Kan ik enkel antwoorden: "Ik onderzoek de energielijnen en de resultaten komen gewoon op mijn pad; hèt komt gewoon op mijn pad. Ik vind puzzelstukken en ineens vallen die op hun plaats."

 

Verfijnd, uiterst licht en gelijkmatig stroomt energielijn Charlotte van oost naar west door de Stevenskerk. Aan de oostkant van het centrum van Nijmegen komt ze als een serene stroom via de Gertrudiskapel naast Museum het Valkhof, vervolgens door het Billennium-monument van Raf Verjans, via de Valkhofheuvel (ze loopt zuidelijk langs de Barbarossaruïne), over een klein pleintje genaamd de Moordkuil (noordelijk van de Grote Markt) en gaat ze uiteindelijk de kerktrappen 'Achter de Hoofdwacht' op om de Stevenskerk binnen te gaan. Ze komt binnen door het midden van de straalkapellen.

 

Ooit bestond er op de betreffende plek een deur. Sommigen vertellen me dat het de deur was waardoor lijkkisten naar binnen of buiten werden gedragen. Naast energielijn Charlotte staat pontificaal een wachter met in zijn linkerhand een stoer zwaard. Officieel is de naam van dit afsluitpaaltje 'De Gehelmde Wachter'. Natuurlijk is het paaltje, gemaakt door Ben van Pinxteren, in 1977 geplaatst om te beletten dat autoverkeer rond de Stevenskerk gaat rijden, maar voor mij is hij de lijfwacht van Charlotte.

 

 

Bronnen

- https://www.babybytes.nl/namen/meisjes/Charlotte

- https://thestorybehind.it/collections/2/works/1564-ben-van-pinxteren-afsluitpaal-de-gehelmde-wachter 

 

---> 48 HET DERDE HUWELIJK - Verdriet en Vreugde

---> LIEFDE 2020 SN Inhoud

---> HOME