25 AANVANG VAN DE QUEESTE

Nijmegen - Billenniummonument door Raf Verjans
Nijmegen - Billenniummonument door Raf Verjans

PATRONEN VAN ENERGIELIJNEN

Thea-Warrior

 

Zoals ik al schreef, besloot ik bij het moederbeeld van het Billenniummonument in Tongeren om alle zustersteden te bezoeken waar zo'n monument geplaatst is. 

 

In februari 2019 bezoek ik Heerlen, een stad waar de industriële ontwikkeling, het sluiten van de mijnen en de economische recessie haar sporen heeft nagelaten. De magnifieke Romeinse Thermen worden bewonderd, het Billenniummonument gevonden. Een energielijn loopt tussen beide reliëfs door.

Overnachten doe ik in Kerkrade: in de voormalige abdij van Rolduc. Wat een historie, wat een kerk... en drie zonnewijzers. Een ervan blijkt de tijd niet te kunnen aangeven. Hij is ingehakt op een grote steen op de zuidmuur van het transept, hoog op het risaliet, de verstevigde hoek van het transept. In de Sahara zou deze zonnewijzer de tijd wel kunnen aangeven. Verdwaald!?

Terwijl ik ernaar kijk, denk ik: 'Het is dezelfde steen als de andere stenen, een verkeerde zonnewijzer... dat kan niet... niet in een abdij waarin zoveel erudiete geleerden hebben gewoond. Wedden dat deze zonnewijzer iets over de energielijnen hier vertelt.'

 

Geïntrigeerd inventariseer ik de energielijnen rond de abdijkerk van Onze-Lieve-Vrouw en de Engel Gabriel. Deze twee illustreren hier het verhaal van de Annunciatie, de aankondiging van de zwangerschap van Maria en de geboorte van Jezus.

Thuis werk ik het energielijnenpatroon uit, en dan kost het me nog enkele dagen voordat ik het verband tussen het energielijnenpatroon en de zonnewijzer kan leggen. Daadwerkelijk het is er. Een mooi verhaal voor een andere keer.

 

Opgaand in de flow bezoek ik in maart 2019 enkele dagen Tournai (Doornik) in Franstalig België. Van tevoren ben ik al gefocust op de sterrenbeelden van de dierenriem. Ik inventariseer de energielijnen rond de Cathédrale de Notre-Dame en leg het thuis het patroon vast op een plattegrond van de kerk.

In de enorme kathedraal bevindt zich een enorm roosvenster met sterrenbeelden. Als ik dit kleurige roosvenster bestudeer, blijkt de volgorde van de sterrenbeelden niet te kloppen. Twee zijn er omgewisseld: Weegschaal en Tweelingen. Het kost me dagen om het verband te doorzien, maar als ik de sterrenbeelden laat spreken, lukt het. Oh, alweer zo'n mooi verhaal voor een volgende keer.

 

30 maart 2019 zit ik op het terras van De Blonde Pater in Nijmegen. Ik zit er graag te mijmeren, te lezen of te luisteren naar het carillon van de Stevenskerk. Deze dag zit ik wat in mezelf te miepen: 'Ja, nu ben ik de energielijnen van de Stevenskerk in kaart aan het brengen... maar toch jammer dat wij geen verdwaalde zonnewijzer hebben zoals in Rolduc, of een roosvenster met een 'fout' (de sprekende sterrenbeelden) zoals in Tournai. Het zou zo leuk zijn als ik niet enkel de energielijnen in kaart zou brengen, maar tegelijkertijd ook een raadsel zou oplossen.'

Alle geluid uit de wereld valt weg, het woord 'Raadsel' echoot in mijn hoofd. '...maar wij hebben een raadsel... ...'

 

De adrenaline stroomt door mijn lijf: 'Stel je toch voor dat dit waar is.'

Lichte paniek komt op, want ik weet al dat er in de Stevenskerk veel energielijnen zijn en ik heb ook weet van de ingewikkelde verwantschappen die in het raadsel beschreven zijn: 'Vertegenwoordigen de kruisingen van de energielijnen al die verwantschappen? Dat zijn er veel. Hoe moet ik die aan elkaar linken?'

Lichtelijk benauwd, beslist opgetogen, en verwonderd en verbijsterd, trek ik huiswaarts om de rest van de dag en een groot deel van de nacht op het web te surfen naar nieuwe info over 'Het Raadsel van Nijmegen'.

 

---> 26 NIJMEGEN - EEN GEKOESTERDE SCHAT - Het Raadsel van Nijmegen

---> LIEFDE 2020 SN Inhoud

---> HOME