19 BERG EN DAL - DE DUIVELSBERG

DE BAL EN DE RING

Thea-Warrior

 

Het blijft me verbazen hoe woorden een omgeving kunnen veranderen! Al tientallen jaren is de Duivelsberg een favoriete wandelberg van me en nu: twee piramiden, de Zonneberg en de Maanberg, en een Drakenmuil!

 

Eind februari 2018 heb ik bijgaande foto vanaf motte Mergelpe ofwel de Zonneberg genomen. De Maanberg, het uitkijkpunt op de kleine oostelijk gelegen heuvel, beneden vlak bij de weg Nijmegen - Kranenburg/ Kleef, is net zichtbaar. Noordelijk ofwel links van waar ik sta ligt het ovaalvormige terrein van de Drakenmuil. 

Het blauwe bolletje katoen net voor de heg heeft te maken met het zichtbaar maken van de loop van energielijnen op foto's. Op de top van de Zonneberg tref ik die dag twee brede elkaar kruisende energielijnen. 

 

Tijdens de Vredeswerkplaats vertelt Marko dat 'het spel' dat normaliter tussen de piramiden gespeeld wordt, stilligt. Hij neemt het spel waar via beelden dat er een bal over en weer gegooid wordt tussen de piramiden. Soms gooit een van beide spelers de bal dan in de muil van de draak. Daar vindt een regeneratieproces plaats, waarna er een nieuwe bal omhoog komt en het spel opnieuw begint. Marco: "Het is alsof de bal naar beneden gerold is, van de berg af. Daardoor kan het leven ophouden."

 

Om de relatie tussen de beide piramiden te herstellen doen we op 25 maart 2018 tijdens de Vredeswerkplaats de oefening: Verbinden van de zonne- en maanheuvel door de liggende acht, dat wil zeggen met een imaginaire naald en draad naait eenieder een liggende acht, die de verbinding herstelt.

 

Oefening 'Naaien van de liggende acht'.

1) Zet de toppen van duim en wijsvinger van een hand op elkaar. Hierdoor ontstaat een gat waar 'de naald' doorheen kan.

2) Houd met de duim en wijsvinger van de andere hand 'de naald' vast.

3) Steek de naald van voren in het gat en haal aan de andere kant de naald eruit.

4) maak dan een grote lus (om de Zonneheuvel heen).

5) Steek dan de naald weer in het gat aan de kant waar je de naald eruit gehaald hebt.

6) Pak de naald aan de voorkant weer  op en maak een grote lus (om de Maanheuvel heen).

7) Steek dan de naald aan de voorkant weer in het gat en haal de naald aan de achterkant weer eruit.

8) Maar weer een lus (om de Zonneheuvel heen), enz. enz.

 

Volgens Marko kunnen vrouwelijke gebaren tegenkrachten ontwapenen. Tegenkrachten kunnen bijvoorbeeld de bedoeling hebben om de samenwerking tussen mensen en Gaia of Sophia te blokkeren. Op de Duivelsberg is zo 'het spel'  stilgelegd.

Staand in de Drakenmuil geeft Marko een oefening waarmee iemand  de bereidheid kan tonen om afstand te doen van alle handelingen die tot destructie leiden. Doel van deze oefening is het uitvoeren van een heling voor de Aarde. Door specifiek in de Drakenmuil deze oefening te doen kan de Muil weer gebruikt worden voor regeneratie van de bal.

 

Oefening 'Teruggeven van de Ring van Kracht aan Gaia'.

1) Maak met je handen een gebedsgebaar voor je borst.

2) Open de handen lichtjes naar de buitenkant van je borst toe en neem alles wat niet meer nodig is, wat je niet meer wilt gebruiken, op in je handen en smeed er daar een ring van en houdt deze ring vervolgens tussen je handen in het gebedsgebaar.

3) Buig voorover en laat de ring in een schenkend gebaar, handpalmen naar boven, los in de Drakenmuil. Laat de ring ver in de Aarde vallen.

4) Doe dan een stap achteruit; stap uit het proces.

 

---> 20 TONGEREN - BILLENNIUMMONUMENT - Raf Verjans - Tongeren 2000

---> LIEFDE 2018 Inhoudsopgave

---> LIEFDE 2020 Inhoudsopgave

---> HOME