12 KRANENBURG - SINT PETRUS- EN PAULUSKERK

HEILIG KRUIS

Thea-Warrior

 

Op dit moment inventariseer ik in Nederland een van de energielijnen van de leylijn Stonehenge - Externsteine. Zij is een zeer wijze lijn, die gemoederen kan bedaren. In het kader van deze queeste vertel ik op 8 mei 2018 aan een dame in Groesbeek over het Heilig Kruis van Kranenburg, een bedevaartsplaats vlak over de grens bij Nijmegen.

 

Aan 'Het Heilig Kruis van Kranenburg' is een legende verbonden. Kort door de bocht: een hostie kwam in een spleet van een boom terecht en 28 jaar later (1308) viel uit de omgehakte boom een corpus. Een corpus in kruisvorm!

Dit corpus, het lichaam van Jezus zoals hij aan het kruis hing, staat in de Petrus- en Pauluskerk in een schrijn opgesteld. Zie het lichte kistje achter de rode tralies!

 

De energielijn die ik inventariseer gaat recht op de schrijn af. Van links komt er een tweede energielijn: een die geweldig sprankelt! Zo'n anderhalve meter voor de schrijn (dat is achter de rode beveiligingskoorden) ontmoeten deze twee energielijnen elkaar.

De uitstraling naast de kaarsjebak is echter goed genoeg! Het speciale is (en ik heb ontdekt dat dit ook op andere ontmoetingspunten geschiedt) dat waar de twee energielijnen elkaar ontmoeten (hun wegen elkaar kruisen) een derde energielijn VERTICAAL omhoog gaat. De omhooggaande energielijn in de Petrus- en Pauluskerk van Kranenburg inspireert en heelt als het gaat om LIEFDE.

 

Op 8 mei 2018 gebeurt er nog meer! In Engeland wordt op die dag gemeld dat de eerste graancirkel van het seizoen bij Willoughby Hedge in Wiltshire is gevallen. In eerste instantie kan ik niet zoveel met het rad met zes spaken dat gevallen is. Bij de commentaren en artikelen op cropcircleconnector.com wordt de cirkel vergeleken met het schrijvertje, en wordt Jezus, als degene die ook op het water liep, eraan gekoppeld. Golflengte-onderzoek komt ook aan bod en er wordt onderbouwd dat het graancirkelseizoen geopend is met the flower of life. Intrigerend: het rad met zes spaken wordt geïnterpreteerd als twee horizontale lijnen (x en y) die elkaar kruisen en daarbij door die kruising in de derde dimensie een derde lijn (z): x, y en z! Inwendig jubel ik als 'alles' zo samenvalt.

 

O ja, omdat de foto's op cropcircleconnector.com allemaal 'gebrandmerkt' zijn met copyright, heb ik hierboven de link naar de site toegevoegd. Verder heb ik een verzoek! Op veel heilige plekken zijn kerken of kapellen gebouwd... tegenwoordig zijn deze gebouwen vaak gesloten. Wees alsjeblieft met mij dankbaar wanneer ze wel toegankelijk zijn; het is toch de manier om deze helende plekken te bezoeken. Bewaak die gebouwen met hun inhoud, en doneer een kleine gave voor het onderhoud. Meestal staat er wel een offerkist! Een beeldenstorm hebben we niet nodig, laten we in hemelsnaam ruimte houden voor de geschiedenis en samenwerken.

 

---> 13 OSNABRÜCK - STADSWAPEN - Rad met Zes Spaken

---> LIEFDE 2018 Inhoudsopgave

---> HOME