06 EDE - LANDGOED KERNHEM - DOOLHOFLAAN

VERZOEKEN OM EEN PERSOONLIJKE SLEUTEL

Thea-Warrior

 

Begin mei 2018 maak ik een afspraak met een goede vriend om over de zes nevenoefeningen van Rudolf Steiner te praten. We zoeken een boeiende locatie om het gesprek te voeren en komen zo op  Landgoed Kernhem in Ede terecht. Geen van beiden is bekend met het landgoed. Mijn interesse werd getrokken door de zogenaamde Bloedsteen.

 

Samen wandelen we over het oostelijk deel van de Doolhoflaan, een laan van in totaal drie kilometer lang. Midden op de laan staat overigens het huis Kernhem!

Omdat we oprecht geïnteresseerd zijn in de energie/ het bewustzijn van het gebied vragen we aan het begin van de laan om een persoonlijke sleutel. Marko Pogačnik ontwikkelde deze oefening.

 

Door om de sleutel te vragen, geven we aan het gebied niet als toerist te betreden, maar dat we gekomen zijn met een serieuze bedoeling, met speciale aandacht. Door het verzoek kan het gemakkelijker zijn om contact te leggen. De elementaire wezens bekijken namelijk wel degelijk of iemand een sleutel heeft. Heb je een sleutel dan zullen ze gemakkelijker hun schatten delen.

 

Ik doe de oefening bij de tweede boom links van de slagboom. Voor mij is deze boom de Wachter van de Doolhoflaan. Eerst begroet ik natuurlijk het elementaire wezen van deze beuk en van het gehele gebied, Landgoed Kernhem. Ik vraag om bescherming, begeleiding en ondersteuning èn bied Liefde aan.

 

Verzoeken om een persoonlijke sleutel voor een gebied doe je zo: 

a) Kies een boom uit die je als Wachterboom van het gebied kunt beschouwen.

b) Ga op korte afstand, anderhalve meter, voor deze boom staan.

b) Houd de handpalmen naar boven gericht vlak voor je borst om te ontvangen. Houd de rechterhand met de vingers bij elkaar onder de linkerhand, ook met de vingers bij elkaar. Tussen de handen zit een weinig ruimte.

b) Sluit de ogen en vraag om een persoonlijke code. Kijk wat je ontvangt, het kan een geluid, een beeld of iets anders zijn.

c) Breng de code naar je hart door de onderarmen voor het hart op de borst te kruisen. 

 

---> 07 EDE - LANDGOED KERNHEM - ENERGIELIJN - Helen van een Verstoring

---> LIEFDE 2018 Inhoudsopgave

---> HOME