07 EDE - LANDGOED KERNHEM - ENERGIELIJN

HELEN VAN EEN VERSTORING

Thea-Warrior

 

De Doolhoflaan van Landgoed Kernhem ligt over zijn gehele lengte op een ongeveer anderhalf meter brede energielijn. Deze lijn loopt ook door het midden van het erop geplaatste huis Kernhem.

Ze gaat door de voordeur naar binnen en aan de noordoostkant door het grote, scheefhangende raam naar buiten, en wel daar waar het kozijn wat hoger staat.

 

In het oostelijk deel van de Doolhoflaan wordt deze energielijn doorsneden door de Valleilijn, de trein Amersfoort - Ede. Kruisend treinverkeer werkt verstorend op energielijnen. Hier op landgoed Kernhem wordt de energielijn in de vorm van een liggend ei chaotisch breed en hoog. 

 

Mijn vriend onderkent de verstoring ook en staat al dwars op de spoorlijn met de armen wijd om aan de energielijn aan te geven dat hij weet dat zij daar loopt en om zelf een soort verbinding te zijn. Ik stel voor om als onderkenning en erkenning van het bestaan van de energielijn de oefening om te verbinden toe te passen: de oefening van de liggende acht. Marko Pogačnik gaf ons deze oefening op zondag 25 maart 2018, de tweede werkdag van de Vredeswerkplaats in Nijmegen. Toen om de verbinding tussen twee heuvels opnieuw te leggen.

 

Samen doen we de oefening. De ene lus van de acht slaan we om huis Kernhem en de andere lus om de Bloedsteen die verderop naar het oosten ligt. Via de energielijn zijn het huis en de steen namelijk met elkaar verbonden.

 

De oefening van de liggende acht wordt als volgt 'genaaid met naald en draad':

1) Zet de toppen van duim en wijsvinger van een hand op elkaar. Hierdoor ontstaat een gat waar 'de naald' doorheen kan.

2) Houd met de duim en wijsvinger van de andere hand 'de naald' vast.

3) Steek de naald van voren in het gat en haal aan de andere kant de naald eruit.

4) Maak dan een grote lus (in dit geval om het huis Kernhem heen).

5) Steek vervolgens de naald weer in het gat aan de kant waar je de naald eruit gehaald hebt.

6) Pak de naald aan de voorkant weer op en maak een grote lus (in dit geval om de Bloedsteen heen).

7) Steek dan de naald aan de voorkant weer in het gat en haal de naald aan de achterkant weer eruit.

8) Maak weer een lus (opnieuw om huis Kernhem heen), enz., enz. 

 

We doen de oefening net zolang totdat het voor ons goed voelt. Op imaginair niveau hebben we geheeld, 'gerepareerd'. Een klein geschenk van ons voor de Aarde, want het zijn haar energielijnen die ervoor zorgen dat gewassen, planten, struiken en bomen kunnen groeien.

O ja, let goed op! AAn de kant waar je de naald eruit gehaald hebt, moet je de naald er ook weer insteken! Doe je dat niet dan naai je de acht aan jezelf vast.

 

---> 08 EDE - LANDGOED KERNHEM - BLOEDSTEEN - Blik in het Verleden

---> LIEFDE 2018 Inhoudsopgave

---> HOME