321 MET LIEFDE GEWROCHT

TORNACUM - TOURNAY - DOORNICK. Auteur onbekend. Atlas van Loon - 1649. Via Wikimedia Commons - publiek domein
TORNACUM - TOURNAY - DOORNICK. Auteur onbekend. Atlas van Loon - 1649. Via Wikimedia Commons - publiek domein

3-2-1 LOSLATEN!!!

Thea-Warrior

 

Begin februari 2022 tref ik op het wereldwijde web een schitterende plattegrond van Tornacum - Tournay - Doornick aan. De maker van deze prent - uit de Atlas van Loon van 1649 - is onbekend. Er zitten schattige fouten in. Zo moet de brug naar het buitengebied bij de n liggen; heeft de Rue Saint-Martin op de plattegrond de naam Le Rue de Nostre Dame gekregen en wordt de Rue des Jésuites als Rue Saint-Martin vermeld, maar dit mag de pret niet drukken. Op de haakse binnenhoek is het oude Hôtel-de-Ville met de Tour des Six te zien. Volgens de legenda staat het hospitaal Notre-Dame - waar de gewonde militairen mochten verblijven - haaks ernaast. Geen idee met hoeveel korrels zand ik dit moet nemen... ik bedoel die naam van dat hospitaal!

 

Nog even over die vreselijke strijd in 1581... destijds hebben de mensen in Doornik voor hun vrijheid gevochten. In nood zullen mensen dit waarschijnlijk altijd gaan doen, maar met alle informatie die via de media tot ons komt en met alle kennis waaruit we kunnen putten, zou oorlogsstrijd tegenwoordig toch niet meer nodig moeten zijn. Mensen zouden moeten kunnen beseffen dat gewapende strijd vooral destructie en geen vrede oplevert. Zoveel bronnen (met beelden) bieden de mensheid inzichten over wat goed en waar is. Het zou verschrikkelijk zijn als pas door een concrete enorme grofstoffelijke botsing van tegengestelden de vrede tot stand zou kunnen komen.

Enkele jaren terug heeft een vriend mij, de pacifistische Willem, in een gesprek naar aanleiding van de helse oorlogen in het Midden-Oosten, gevraagd of de Duizendjarige Vrede gauw zou komen. Mijn antwoord: "Als er links en rechts een paar atoombommen op de wereld worden gegooid en het merendeel van de mensheid daardoor sterft, is er óók Vrede op Aarde."

 

Ik hoop dat de bevoegde personen via andere wegen vrede zullen bewerkstelligen. De individuen zonder bevoegdheid in deze zijn op dit moment in aperte machteloosheid ondergedompeld. Of individuen toch wat kunnen doen!? Ja, ik denk het wel, immers alle mensen kunnen Liefde sturen, gratis vanuit hun hart. Stel dat miljoenen personen dit een aantal weken gewoon een paar keer per dag zouden doen: Liefde sturen naar de Ziel van de leider die op 24 februari 2022 met zijn uitstekend geoutilleerde leger Oekraïne is binnengevallen. Het brengt hoe dan ook een verandering teweeg, zeker bij de gever! Of de leider het zal waarnemen? Afwachten, denk aan 'De vader met zijn zoontje, en het mes'!

Onthoud dat er vandaag in de wereld een leider bestaat die andere leiders en mensen in het algemeen uitnodigt om net als hij 'tegen anderen' te zijn. Hoe kan deze leider ooit vanuit zichzelf gaan handelen vanuit het perspectief 'vóór de ander' als degenen die op zijn uitnodiging ingaan ook 'tegen' reageren!?

Ik zeg het maar even, op het wereldwijde web staan met foto's ook 'de sterke mannen achter deze leider' vermeld en nogmaals voor alle duidelijkheid: stuur geen Liefde naar de persoon met zijn gedrag; stuur Zuivere Liefde naar Zijn Ziel. 

 

Kerkinterieur Sint-Maartensabdij te Doornik door L. Haghe. Dewasme & Cie (Eds.). Collection des principalen vues de Pays-Bas. Via Wikimedia Commons - publiek domein
Kerkinterieur Sint-Maartensabdij te Doornik door L. Haghe. Dewasme & Cie (Eds.). Collection des principalen vues de Pays-Bas. Via Wikimedia Commons - publiek domein

Hoe LIEFDE STUREN NAAR EEN ZIEL gaat? Met hulp van de verbeelding:

- Zit of sta rechtop (enkel liggend kan ook!) en open je Kruinchakra.

- Laat de Energie uit het Heelal (mooi woord!) je Kruinchakra binnenstromen.

- Stuur de Energie via je Chakra's naar beneden en door het Stuitchakra diep Moeder Aarde in.

- Haal deze Geaarde Energie weer omhoog tot op het niveau van je Hartchakra.

- Zend vanuit je Hartchakra de Energie (de Goddelijke Kracht) richting de Ziel van de leider, en houd daarbij zijn gezicht voor ogen en benoem zijn naam, zijn functie, geboortedatum en -plaats op Aarde.

Volgens het wereldwijde web is hij op 7 oktober 1952 in Sint-Petersburg geboren! 

Ik herhaal: Stuur enkel Zuivere Liefde naar zijn Ziel! 

 

Het is het proberen waard, ik doe het al. En met deze woorden kom ik op donderdag 3 maart 2022 op Levendweb aan het eind van mijn Queeste in Doornik. Dat de stenen - de Zielen - daadwerkelijk mogen spreken. Wat heb ik véél geleerd, en zoveel méér gevonden dan de zo hevig verlangde informatie over mijn idool, de uitzonderlijke Ailbertus d'Antoing.

Bij deze - als afscheidscadeau - de litho door Louis Haghe van het kerkinterieur van de Sint-Maartensabdij van Doornik. Bekijk deze prent in het klein met bijna geloken ogen: door de wimpers, iets van rechts en wat van bovenaf. Kijk net zolang totdat in de gewelven het gezicht zich toont... kunstenaars kunnen stenen laten spreken.

 

Als je me nu vraagt of het allemaal toeval is wat ik in en door Doornik heb aangetroffen, kan ik enkel antwoorden: "Bestaat toeval? Wie heeft ervoor gezorgd dat Philippe-Auguste Hennequin tegen het eind van zijn leven in Doornik is komen wonen?"

 

De Engelen lachen en slaan me op mijn schouders... 

 

Bronnen

- Afbeelding Tornacum - Tournay - Doornick. Auteur onbekend. Atlas van Loon - 1649. Via Wikimedia Commons - publiek domein.

Op 3 februari 2022 van https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tornacum_-_Tournai_-_Doornik_(Atlas_van_Loon).jpg 

- Prent Kerkinterieur Sint-Maartensabdij te Doornik. Dewasme & Cie (Eds.). Collection des principales vues des Pays-Bas. Via Wikimedia Commons - publiek domein.

Op 8 november 2021 van https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kerkinterieur,_Sint-Maartensabdij,_Doornik.PNG

Ingezien op 2 maart 2022: 'Collection de principales vues des Pays-Bas' op http://uurl.kbr.be/1044143

- De sterke mannen achter Vladimir Poetin - NRC.

Op 2 maart 2022 van https://www.nrc.nl/nieuws/2022/03/02/siloviki-de-sterke-mannen-achter-vladimir-poetin-a4096233

- Vladimir Poetin. Op 3 maart 2022 van https://nl.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Poetin 

 

Linken

---> Dewasme & Cie (Eds.). Collection des principales vues des Pay-Bas

 

 

---> 322 DREIGING WORDT VERRASSING - De Grote Geestkoning

---> LIEFDE 2021 CT Inhoud

---> LIEFDE 2022 IDO Inhoud

---> QUEESTE

---> HOME