279 ADELAAR EN TIJGER

Doornik - Rue Roc Saint-Nicaise - 13 september 2021.
Doornik - Rue Roc Saint-Nicaise - 13 september 2021.

KRACHTDIEREN

Thea-Warrior

 

De dieren op de blauwe deuren in de Rue Roc Saint-Nicaise frapperen me in Doornik wel; speels en prachtig. Van de kracht van krachtdier Adelaar ben ik me goed bewust maar om te formuleren welke kracht krachtdier Tijger bezit... daarvoor heb ik wat hulp nodig. 

In het sjamanisme is de kracht van krachtdier Adelaar de kracht van Grote Geest, dus van het Goddelijke. Adelaar stelt de verbinding met het Goddelijke voor. Daarnaast is Adelaar verbonden met de Aarde. Hm, ik denk dat de tijd rijp is om de Aarde het Vrouwelijk-Goddelijke te noemen! Krachtdier Adelaar is van het evenwicht, immers van de Aarde maar tegelijkertijd in staat tot grote hoogten te stijgen en in die zin niet aan de Aarde gebonden. Adelaar nodigt mensen uit een stevig aards fundament te leggen alvorens tot grote hoogten (tot in het Hemelse) te stijgen.

 

Wat krachtdier Tijger betreft!? Ha, had ik dit in Doornik maar beter in mijn hoofd zitten, misschien toch wel... op een onbewust niveau. Tijgers zijn woest en sterk, en verbonden met alle energieën en mystieke kwaliteiten die met het element water worden geassocieerd. Verder bezitten tijgers een immens territorium (Andrews, T., 1997). 

Het wereldwijde web helpt me de kracht van krachtdier Tijger beter te formuleren. Tijger adviseert mensen een Krijger van het Licht te zijn: "Misschien is er een behoorlijke dosis geduld en daadkracht nodig om de wensen van het hart te vervullen of ideeën om te zetten in dagelijkse feiten. Blijf vastberaden, ga gewoon aan het werk, bekijk uitdagingen positief en zet wilskracht in... verwacht nieuwe avonturen!"

O, natuurlijk! Uit de verbinding van Tijger met het element water volgt de verbinding met het bewustzijn - wat tot het bewustzijn kan doordringen! Volgens Maseru Emoto (2005) is water namelijk te beschouwen als de drager van bewustzijn.

Ik denk dat het goed zou zijn om met tieners naar hun krachtdieren te zoeken. Welke kwaliteiten heb je in aanleg in je!?

In de jaren negentig heb ik lange tijd gedrumd voor mijn studenten om hun krachtdier te zoeken. Degenen die er rustig voor openstaan, kunnen erg gelukkig ervan worden. Zeker als ze ervaren een te worden met het krachtdier... in de fijnstoffelijke wereld het krachtdier te zijn. Een goede ervaring dat er meer is dan het soms zo bedreigende kortstondig lijkende aardse.

 

TOURNAI/ DOORNIK - 13 september 2021 - Een sfeervolle braderie bevolkt in en rond het centrum vele straten. FEEST ook deze dag!
TOURNAI/ DOORNIK - 13 september 2021 - Een sfeervolle braderie bevolkt in en rond het centrum vele straten. FEEST ook deze dag!

Een weinig later kan ik op de Grote Markt van Doornik de kracht van krachtdier Tijger meer dan goed gebruiken. Het is er stervensdruk en ik voel me helemaal hopeloos.

Wat blijkt!? Op deze maandag, op deze 13de september 2021, viert Doornik gewoon groots feest: veel straten in en rond het centrum lopen over door een oergezellige braderie.

Wat te doen? In overleg besluiten we cappuccino te gaan drinken op een terras; even wat tijd om na te denken.

 

"Het wordt wel erg moeilijk om hier - met al die mensen - energielijnen te volgen of checken. Laten we broodjes kopen en naar het stadhuis wandelen. In het park is genoeg plek om rustig te zitten, te eten en tai chi te beoefenen. Daarna kan ik in het stadhuis een poging wagen om het schilderij 'De Verdediging van Doornik door Christine de Lalaing' van Philippe-Auguste Hennequin te mogen zien." 

 

Het is een goed plan... uitgerust komen we weer in de benen; de actie roept!

 

Oh, wat ik nu bedenk (het is begin november 2021 terwijl ik op Levendweb over de septemberdagen in Doornik verhaal) is dat die feestdagen in september in Doornik waarschijnlijk de best mogelijke dankbaarheidsdagen ooit zijn, immers de oogst is binnen. Als het goed is voor de Aarde (en ons-mensen) om het leef- en verbruikstempo omlaag te brengen, is het een goede uitdaging om te leren 'dankbaar stil te staan'. Natuurlijk is markt houden prima; leven op Aarde mag een feest zijn... gewoon niet meer inslaan dan nodig.

 

En ja hoor, zowel Adelaar als Tijger zijn krachtdieren van mij. Welk krachtdier kan mij helpen beter stil te staan? Slak!?

 

Bronnen

- Andrews, T. (1997). Luisteren naar Dieren - Spirituele en magische lessen uit het dierenrijk als sleutel tot zelfkennis en bewustzijnsverruiming. Haarlem: Becht.

- Emoto, M. (2005). Water weet het antwoord. Deventer: Ankh-Hermes.

- Krachtdier Tijger. Op 31 oktober 2021 van https://wwwcrystalcave.nl

- Krachtdier Tijger. Op 31 oktober 2021 van https://www.paravisie. nl

 

---> 280 NABIJ HET HÔTEL-DE-VILLE IN TOURNAI - De Tijd lijkt Niet Rijp

---> LIEFDE 2021 CT Inhoud

---> QUEESTE

---> HOME