165 'HET GOEDE'

BHLS - Aartsengel Michael op een Mariakapel
BHLS - Aartsengel Michael op een Mariakapel

AATSENGEL MICHAËL

Thea-Warrior

 

De Andere Werelden zijn te onderscheiden in een Beneden-, Midden- en Bovenwereld. In de Benedenwereld is vereenzelviging met krachtdieren mogelijk. In de Middenwereld is reizen in de tijd of contact met bomen, kabouters, elfen, enz. mogelijk. In de Bovenwereld is het ontmoeten van overledenen of eenwording met mythische wezens of engelen mogelijk.

Omdat vertellen over 'Het Goede' gemakkelijker is dan over 'Het Kwade', eerst maar eens - met een duik in mijn archief - vertellen over 'Het Goede'.

 

Laat ik beginnen met een ervaring op 1 oktober 1997. Samen met enkele andere deelnemers aan een workshop van Roelien de Lange zit ik in een roundhouse in een bos in Groesbeek. Een roundhouse is een redelijk grote, ronde hut van gebogen boomtakken, bedekt met doeken. We zitten rond een smeulend vuur. Roelien leidt en Johan van de Coer gaat drummen. 

Mijn reisintentie betreft een vraag om hulp als therapeut in de begeleiding van een specifieke cliënte. Het gaat nu niet om deze persoon, dus zal ik enkele ervaringen weglaten. Mijn reis begint in de middenwereld en ik ontmoet in een arena een zwart stiertje (mijn cliënte) en een toreador. 

 

Ik keek de toreador aan. Hij bleef staan waar hij stond en glimlachte en boog en boog en boog naar mij alsof hij zei. Tot uw dienst.

'Het is allemaal een spel.' zei hij.

En dit was het eerste antwoord dat ik kreeg.

 

We kwamen in stallen en bij terreinen waar de stiertjes gefokt werden en hingen over een houten schot.

'Het is een spel en maak duidelijk dat je dat weet en confronteer haar ermee.' zei de toreador.

We spraken over wat ik weet.

Het is duidelijk dat sommige mensen met zichzelf en met anderen vernietigende spelletjes spelen: ze bedreigen anderen, weigeren gelukkig te zijn, zenden kwaad uit, zijn zelfvernietigend of cultiveren slachtofferschap. Vaak doen mensen dit niet met opzet maar naar aanleiding van een trauma of trauma's eerder in hun leven. In de begeleiding van mijn cliente voel ik een onbestemde angst voor haar.

 

Ik vroeg de toreador of hij mijn beschermer was,... 

Hij lachte en zei: 'Van mij krijg je de lenigheid en de snelheid en de wendbaarheid.'

 

Ik keek hem aan en voor mijn ogen veranderde hij in St. Michael en verdween hoog het heelal in. Ik ging mee omhoog en zat naast mijn geliefde St. Michael op zijn wolk. Het is een uiterst innemende schone gouden jongeling. Waarlijk ik weet dat ik verliefd op hem ben. De spiezen waren veranderd in zijn zwaard. Hij was blij dat ik op de wolk zat waarop hij stond. Ik zat rechts van hem.

'Wat doe je hier nu?' vroeg ik. Michael lachte: 'Ik houd de wereld in de gaten om de goeden van de kwaden te scheiden. De kwaden zijn zij die anderen kwaad toewensen. het is geen moeilijk werk.'

 

Ik ben een tegenstander van stierengevechten, want het is een spel met vernietigende aspecten voor levende wezens. Een stierengevecht is echter wel illustratief voor wat er zich destijds tussen mij als therapeut en mijn cliënte afspeelt. Dus heeft deze reis mij zeker geholpen. Ik krijg nog meer antwoorden in deze reis. Een hele mooie: 'Er zijn honderdduizenden nieuwe beginnen....' Maar waar het me specifiek om gaat is Aartsengel Michaël! Schitterende zin: De kwaden zijn zij die anderen kwaad toewensen.

Op 1 juli 1999 komt Aartsengel Michaël opnieuw voor in een reis. In lokaal 017A van de NEBO ben ik zelf de drummer. Bijna twee jaar later betreft mijn reisintentie dezelfde cliënte: Hoe kan ik X ondersteunen?

 

Terwijl ik drumde begon ik als een om genezing zingende indiaan. Ik drumde 'ene, ene'. Ik vloog als arend hoog over de wereld en werd een groene draak en spuwde vuur, maar niet op de bosbessen want die waren voor X. Ik zag kolibrie en was uil, de oehoe en boos. Ik zag een krokodil met een boze krachtige staart en ik riep Petterwitsj.

 

Ik voelde me klein en moe en leunde even tegen zijn borst! Petterwitsj zei: drum maar rustig. Je doet het goed.

Ik vroeg Petterwitsj: hoe ondersteun ik X? Als antwoord hoorde ik: een schaaltje aardnoten. Ik drumde vervolgens op 'bosbessen en aardnoten' en draaide achten in mijn bekkenbodem terwijl ik gewoon stond. Ik hield mijn linkerarm van me af.

 

Via het contact met Petterwitsj werd ik de aartsengel Michaël! Héél, héél sterk! Ik stond hoog in het universum en drumde beschermende achten rond de wereld. Met het besef van goed en kwaad lukt het!

Aan het eind van de reis drumde ik 'bescherming'.

 

Wat extra informatie bij deze reis lijkt me goed. Petterwitsj - die ik hier in de Bovenwereld ontmoet - is een sjamaan, hij fungeert vele jaren als mijn begeleider en gids. In de gewone wereld heb ik mijn cliënte pinda's en een schaaltje bosbessen gebracht. Ik probeer immers in het gewone leven te doen wat mij in mijn reizen in de Andere Werelden gesuggereerd wordt. Ik vertel haar over mijn reis, en als therapeut herinner ik me tijdens onze gesprekken regelmatig aan de kwaliteiten van Aartsengel Michael. Eenmaal kwaliteiten ervaren, is het altijd mogelijk ze weer op te roepen.

Aldus ben ik vaker eengeworden met Aartsengel Michaël, zelfs met Aartsengel Gabriël, maar over die reis vertel ik vandaag niet. Nog één keer MichaëlDeze reis geschiedt op dinsdag 29 mei 2001 in de NEBO. Ik heb gedrumd en de reiservaringen zijn reeds uitgewisseld.

 

Aan het eind van de bijeenkomst besluiten we de spirits in stilte te bedanken. Ik richt me van binnen op elke richting en zeg dank. 

Bij het bedanken in het Oosten zie ik de enorme kop van adelaar en even ben ik zelf adelaar, een sterk en krachtig gevoel, de wind waait door mijn veren.

Bij het bedanken in het Zuiden zie ik een speelse coyote rollen, door mijn aandacht richt zij zich verrast op mij.

Bij het bedanken in het Westen zie ik een grote bruine beer naast een enorme boom staan. Als hij zich van mijn aandacht bewust wordt laat hij een grom horen waarbij ik rillingen over mijn rug voel. Ik dank hem nog als genezer, maar ga achteraf gezien te snel door naar het Noorden. Anders was ik beer misschien geworden.

Bij het bedanken in het Noorden zie ik eerst een prachtig hert met een groot gewei, dan bulkt de eland de kracht (Kundalini?) stroomt door mijn rug, ik ga rechter zitten.

Bij het bedanken van de kosmos, het Groot Mysterie, zie ik het heelal, donkerblauw met witte sterren, even zie ik een gele energieslurf, het lijkt de weg naar God. Dan zie ik bij mijn voeten een brandende steen voorbijvliegen.

Bij het bedanken van Moeder Aarde buig ik me in lokaal 017a deemoedig omlaag en dan blijk ik de gehele Aarde te kunnen zien. Ik realiseer me dat ik in het heelal sta en vraag me af als wie en dan ervaar ik de kracht van de Aartsengel Michael, mijn rechterhand draagt de speer en mijn rechterarm is gesprek.

Kracht en met name dankbaarheid doorstroomt mijn hele wezen.

 

Op zich is het weinig belastend om over de eenwording van mijn energie met die van Aartsengel Michael, te vertellen want Michael behoort tot 'Het Goede', maar dan mijn reis van 28 april 2002! Eerst is het schrikken dat ik over deze ervaringen dien te vertellen voordat ik verder kan gaan met de reizen die voorafgaan aan die van de Sleutel van de Hemelpoort! Gelukkig heb ik goede hulp...