10 EDE - LANDGOED KERNHEM - KNOTBEUKEN

CONTACT MET HET GEHEUGEN

Thea-Warrior

 

Verder naar het noordoosten op de Doolhoflaan ligt de Doolhof, een symmetrisch padenpatroon aangelegd in 1753 rond het 'Gravenbergje'.

De energielijn gaat eerst over een ovaal dan over de cirkel met het bergje en dan weer over een ovaal. Op het bergje en in het meest oostelijke ovaal staan uitgegroeide knotbeuken van 200 jaar oud.

 

Het is een intrigerende bomengroep; zie je de Witte Juffer op de stam van de knotbeuk op de foto hiernaast? Alsof de beuk haar vereeuwigd heeft. Dit is overigens niet de knotbeuk waarmee ik in gesprek ben gegaan; dat is degene die je rechts achter haar ziet staan.

 

Mijn hele leven heb ik al contact met bomen; het waren mijn grote vrienden in mijn jeugd. Natuurlijk begroet ik eerst de beuk en bied ik Liefde aan. Wat ik vervolgens meemaak, tref je onder de volgende link: Ede - Landgoed Kernhem - Knotbeukengroep.

 

Ik verklap vast dat de beukengroep kennis bewaart. Kennis over samenwerken, het voorkomen van conflicten en het omgaan met en oplossen van conflicten in groepen. Wie weet, ga maar eens bij hen te rade.

 

En ja, logisch dat ik daarvan weet heb; ik werk meer dan 33 jaar in het Hoger Onderwijs. Ondertussen zoveel lessen psychologie en trainingen sociale vaardigheden gegeven aan studenten Verpleegkunde of Sociaal Werk, zoveel handleidingen geschreven; zoveel begeleiding verzorgd! Nog even... 

 

In de ervaring word ik uitgenodigd contact te maken met de energie van het gezamenlijk geheugen van de beukengroep. Dit kan, want volwassen bomen kunnen een gezamenlijk geheugen creëren, naast dat ze een individueel geheugen hebben. Het gezamenlijk geheugen toont zich als een zilverwitblauwe plas.

 

Op dat moment word ik afgeleid door een oefening die Marko Pogačnik bij water of waterstromen doet. Dit komt omdat mijn gebaren bij het geheugen deels overeenkomen met de gebaren uit de Gaia-Touch-oefening van Marko. Hij stelt dat zijn oefening iemand kan helpen om beter waar te nemen op meerdimensionaal niveau. Nou vooruit, succes en doe er je voordeel mee... 

 

Contact maken met de essentie van water

1) Ga staan en wees present in het hier en nu.

2) Sluit je ogen en begroet het water of de waterstroom. 

3) Ga met je armen een beetje naar achteren, de handpalmen open naar voren.

4) Breng je handen samen - in komvorm - naar voren en buig wat voorover. Je hoeft het water niet echt aan te raken; het gaat erom dat je jezelf verbeeldt dat je de essentie van het water 'in je handenkom' opneemt.

5) Kom dan overeind en breng je handen boven en over je hoofd en laat de essentie van het water over je lichaam heen uitstromen.

6) Verbeeld jezelf hoe de essentie van het water door al je lichaamscellen gaat.

7) Voel na wat het effect op jou en je lichaam is.

Doe de oefening 3 keer.

 

---> 11 EDE - LANDGOED KERNHEM - AFSCHEID - Terug bij de Wachterbeuk

---> LIEFDE 2018 Inhoudsopgave

---> HOME