191220 200120 Ondersteunen van de ontwikkelingsgang van de Aarde

Voorstel van Marko Pogačnik en het Lebensnetz - Netwerk voor Wederzijdse inspiratie tussen Aarde en Mensheid

 

 

De Aarde verandert haar ontwikkelingsgang

Elke dag projecteert de menselijke civilisatie met haar legers, ideologieën, intellectuele kennis, religieuze instituten enz. talloze onderdrukkende patronen op de Aarde. Zijn er op deze planeet mensen, die standvastig eraan werken om Gaia’s inspanningen te ondersteunen, de ineenstorting van haar levenssystemen te verhinderen en de toekomst van het aardse universum en al zijn wezens te garanderen?

Er is geen weg terug naar de oude, gezonde planeet. De weg voert over fundamentele veranderingen van de aardruimte en de menselijke cultuur.

Hier een voorstel hoe wij het veranderingsproces in onszelf en op de planeet kunnen ondersteunen. Wees creatief met de voorgestelde imaginatie. Geef niet op. Wees je ervan bewust, dat jij, als je de voorgestelde meditatie uitvoert, je de patronen openbreekt, die de Aarde op het (bestaande) door mensen gecontroleerde pad houden.

 

 

Ondersteunen van de ontwikkelingsgang van de Aarde

-   Ga enkele moment rustig zitten. Stel je dan voor dat je je langzaam naar achteren draait. Om in resonantie met planeet Aarde te zijn, beweeg je jezelf in een zeepbel, die groot genoeg is, dat jij daarin kunt zitten. Je lichaam benadert hierbij de bolvorm.

-   Het doel is om een positie op kop te bereiken. Je kunt jezelf daarbij ook naar voren draaien. (Natuurlijk weten we, dat de Aarde horizontaal draait, maar de weg van de verandering is een andere zaak).

-   Draai jezelf verder in de gekozen richting, totdat je lichaam op kop staat, dat wil zeggen de voeten zijn boven en het hoofd is beneden. Houd daarbij de ronde vorm van bel in stand.

-   Stop niet, maar beweeg jezelf verder, totdat je weer rechtop bent.

-   Je kunt de draaiing een aantal keer herhalen. Wees je er daarbij van bewust dat je gemeenschappelijk met de Aarde draait om haar weg van verandering te ondersteunen. Neem ondertussen waar hoe de sterren aan jou voorbijgaan. Geniet van de vrijheid in de wereldruimte. Voel hoe de Aarde het ervaart door de universele ruimte te gaan.

-   Nadat je nu tot Aarde geworden bent, begin je dezelfde beweging in jouw hartruimte. Voel hoe de Aarde het ervaart om zich bevallig door het universum van jouw liefde te bewegen.

-   Neem hierbij steeds dezelfde weg, van de Noordpool terug naar het Zuiden en dan weer omhoog naar de Noordpool - of omgekeerd. Wees je bewust, dat het pad van verandering voor de planeet gezekerd/ veilig is, terwijl de planeet door jouw hartruimte gaat.