200320 200420 Ondersteunen van de menselijke gezondheid en creativiteit

Voorstel van Marko Pogačnik en het Lebensnetz - Netwerk voor Wederzijdse inspiratie tussen Aarde en Mensheid

 

 

Maak dat je uit de doodlopende weg komt!

De diepe depressie, waarin de menselijke cultuur zich nu bevindt, wordt door de kleinste wezens op Aarde veroorzaakt. De familie van microben en virussen is de oudste leefgemeenschap, miljarden jaren oud. Zij belichamen de wijsheid van de Aarde en haar vermogen om de planeet levend te houden. Wat vertelt de familie van micro-organismen ons door onze straten leeg te maken en hele naties onder quarantaine te zetten.

 

Door de massale overactiviteit van hun mentale activiteiten zijn miljarden mensen bezig deze microben, die uitsluitend in het buikgebied horen, omhoog te heffen in het keelgebied. Daar zijn ze door de immense magnetische kracht van de collectieve gerichtheid op de rationele geest gevangen. In plaats van dat ze het menselijk leven ondersteunen, beginnen ze het nu te verstoren.

 

Poëtisch uitgedrukt is de draak, die zijn plaats heeft in de buik heeft, nu in de keel gevangen als gevolg van de menselijke overactiviteit, die niet in overeenstemming is met de wijsheid van Gaia. Aldus wordt de broze vrede op de planeet in gevaar gebracht. Om de situatie af te koelen, is quarantaine een wijze oplossing (dankjewel, lieve microbenfamilie!). Maar op langere termijn dient de cirkel die tussen buik en keel roteert (tussen het levensreservoir en de menselijke activiteit) onmiddellijk opnieuw ingesteld te worden.

 

 

Ondersteunen van de menselijke gezondheid en creativiteit

-   Ga in vrede zitten. Leg je handen in je schoot zodat er een cirkel gevormd wordt.

-   Stel je voor dat een stroom heldere, waterige energie door de linkerhand omhoogstijgt, het keelgebied passeert en door de rechterhand weer naar beneden gaat. De energie kan ook in de tegengestelde richting stromen, als dat voor jou beter voelt - of zelfs in beide richtingen tegelijkertijd.

-   Voeg nu een kleinere cirkel toe, die rond de ster van je keel roteert en de liefdevolle intelligentie van het hart met de rationale vermogens van de hersenen verbindt.

-   Neem waar wat er gebeurt, wanneer beide cirkels elkaar in het keelgebied ontmoeten en hoe zij interacteren om de menselijke gezondheid en creativiteit te ondersteunen.

-   Verdeel vervolgens de informatie van dit gebied over de wereld om de menselijke familie te helpen uit de doodlopende situatie te komen.

200313 Uitbreiden van de aura van koel licht 

Dringende meditatie van Marko Pogačnik en het Lebensnetz - Netwerk voor Wederzijdse inspiratie tussen Aarde en Mensheid

 

 

Word wakker!

De uitdaging, welke de mensheid zich nu gesteld ziet, is enerzijds met de mogelijkheden van onze kelen verbonden en anderzijds met het gevaar van de hitte. De keel is de bron van het creatieve woord, en staat voor het menselijke vermogen tot schepping. Scheppend bezig zijn kan betekenen, gezondheid en vrede te creëren, maar ook conflicten en verstoring. Het is nu tijd wakker te worden en te erkennen dat de mensen van Gaia de prachtige gave geërfd hebben, creatieve wezens te zijn zoals zij. Omdat echter vele mensen zich niet van dit geschenk bewust zijn en niet als bewuste, liefdevolle mensen handelen, beginnen enkele vreemde krachten, die ons om dit geschenk benijden, van binnen en buiten dit vermogen te ondergraven om het voor hun eigen doelen, die niet in het Boek van het Leven beschreven staan, te gebruiken. De enorme en krachtige gemeenschap van microben, die zo oud en wijs als het leven zijn, heeft alarm geslagen. Luisteren wij? Begrijpen wij waarom - of handelen wij enkel vanuit angst?

De volgende meditatie kan helpen, de trend te keren:

 

 

Uitbreiden van de aura van koel licht

-   Wees aanwezig in het universum van jouw bestaan. Concentreer je aandacht op het punt achter je strottenhoofd.

 

-   Zie dit punt als gouden knoop, die de dunne maar krachtige draad tezamen houdt, die het hart van de Aarde met het centrum van het Universum verbindt. Volg deze draad (van koel sterrenlicht) met jouw imaginatie in beide richtingen en verzeker jezelf, dat de verbinding (de knoop) van het punt precies goed in de ‘enorme’ sfeer van je keelbereik gefocust is. Deels reikt deze ruimte in je hoofdruimte en deels in je hartruimte.

 

-   De ruimte van je keel bestaat uit een groot aantal deeltjes, die steeds in beweging zijn: cellen, microben, levensatomen, lichtfotonen, elektrische impulsen, minerale deeltjes, enz. Als zij zich niet door het koele sterrenlicht, dat wij hiervoor als verbinding tussen de centra van de Aarde en van het Universum gevonden hebben, tezamen worden gehouden, zouden zij zich in alle richtingen verstrooien. Waarom koel licht? Het licht van de sterren is koel (bekijk de nachthemel maar), omdat het met de universele waarheid resoneert. (Het licht van het hart is warm!)

 

-   Het licht van het binnenste van de ster weerspiegelt zich in alle (genoemde) delen en schept rondom hen een geometrisch patroon, dat rijk aan kleuren en tonen is en zich steeds in beweging bevindt. Concentreer je korte tijd op dit proces, zodat het perfecte patroon van jouw keelbereik zich kan vormen.

 

-   Let op de aura van licht, welke zich tijdens de meditatie allereerst in het bereik van je strottenhoofd opbouwt en daarna om je hele lichaam heen vormt. Breid dit aura als een vredesgolf en als wekroep door het lichaam van de mensheid uit.